17-jarige jongen uit Maassluis trekt wapen in videoclip

29/03

Foto: Pixabay (ter illustratie)

Maassluis – Zaterdagavond is er een filmpje online gezet van een groepje jongeren in Maassluis, zij hebben op diverse locaties een videoclip opgenomen. De politie heeft dit filmpje ook online gevonden en zag dat één van de jongeren een niet van echt te onderscheiden vuurwapen in zijn handen had.

Naar aanleiding hiervan is er direct een onderzoek ingesteld, hieruit is naar voren gekomen dat een 17-jarige jongen uit Maassluis als verdachte kon worden aangemerkt. In overleg met de Officier van Justitie is direct een onderzoek in de woning van de jongen ingesteld. Tijdens dit onderzoek werd er geen vuurwapen aangetroffen maar mogelijk is er sprake van een airsoft wapen. De 17 jarige jongen zal later als verdachte worden gehoord. Als de politie een melding krijgt van een persoon die met een vuurwapen op straat loopt gaan zij er altijd van uit dat het een echt vuurwapen betreft en zullen hier ook naar handelen meldt de politie op Facebook.