Hulpdiensten druk met incidenten tijdens jaarwisseling: veel meldingen

De hulpdiensten hebben een drukke jaarwisseling achter de rug. Door de grote drukte startte een veiligheidsregio een extra meldkamer (DCU) op voor de niet spoedeisende meldingen. Hier het overzicht van een aantal meldingen (ook een aantal buiten Maassluis):

Ongeval afrit A20 bij Maasdijk
Op de afrit A20 bij Maasdijk had een ongeval plaatsgevonden tussen een brommer en een vrachtwagen. Opzittende brommer raakte gewond en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Afrit A20 was tijdelijk afgesloten.

Man onwel in winkelcentrum Koningshoek
In winkelcentrum Koningshoek aan de Koningshoek in Maassluis was een jongeman onwel geworden. Een ambulance kwam met spoed ter plaatse, de jongen was nog aanspreekbaar.

Buitenbrand in De Lier
Op de Chrysant in De Lier kwam een spoedmelding (prio1) binnen van een buitenbrand. Aantal jongeren hadden op een voetbalpleintje een winkelwagen vol vuurwerk in brand gestoken. Brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft de brand geblust.

Aanhanger met pallets en kerstboom in brand gestoken
Op de Tuindersweg in Maasdijk heeft donderdagmiddag 31 december een aanhanger met daarop pallets en een kerstboom in brand gestaan. Naast de brand zijn er tientallen jongeren op straat vuurwerk aan het afsteken. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen, bij de brand kwam een fikse rookontwikkeling vrij.

Melding veel rook
Kwam via de tip-lijn (010-808 2584) een melding binnen van een forse rookontwikkeling bij de Stellingmolen in Maassluis. Bleek te gaan om een verbranding van een kerstboom bij de speeltuin met de Pelmolen. Ging om een klein brandje, inzet hulpdiensten was niet nodig.

Grote rookbom
Op de Mozartlaan (ter hoogte van wijk Het Balkon) werd een grote rookbom afgestoken. De rookwolken waren in de omgeving te zien.

Rookontwikkeling in bosgebied
In het bosgebied naast de Maassluisedijk in Maassluis werd rook gezien. Rook bleek uiteindelijk afkomstig van kinderen die vuurwerk aan het afsteken waren.

Melding buitenbrand in Maassluis
Melding van een buitenbrand op de Vuurbaak in Maassluis. Politie en brandweer kwamen ter plaatse. Geen brand aangetroffen.

Zwaar vuurwerk en molotovcocktail richting hulpdiensten gegooid
Bij een brand aan de Pr. Willem Alexanderstraat in Maasdijk werd zwaar vuurwerk en een molotovcocktail richting hulpdiensten gegooid. Meerdere voertuigen van de Mobiele Eenheid (ME) zijn ter plaatse gekomen. Lees hier het item: https://112maassluis.nl/2020/12/31/zwaar-vuurwerk-en-molotovcocktail-richting-hulpdiensten-gegooid-bij-brand-in-maasdijk/

Buitenbrand in Maasdijk
De groep stak al snel weer opnieuw iets in brand in Maasdijk. Politie en brandweer kwamen ter plaatse. Brandweer heeft de brand geblust.

Graafmachine in brand gestoken
Aan de Dirk de Derdelaan in Vlaardingen werd een graafmachine in brand gestoken. Brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat een groot deel in vlammen op ging.

Brand Stellingmolen
Politie en brandweer van Maassluis opgeroepen voor een buitenbrand aan de Stellingmolen in Maassluis. Bleek te gaan om een vuurton, brand is in overleg met de politie geblust door de brandweer.

Gebouwbrand in Vlaardingen
Melding van een brand in een gebouw aan de Van Baerlestraat in Vlaardingen. Bleek ter plaatse niet veel aan de hand te zijn. De politiehelikopter was in de buurt en keek vanuit de lucht ook even mee bij deze melding.

Zwaar vuurwerk
In Maassluis-West werd zwaar vuurwerk afgestoken. Meerdere mannen staken Shells af, dit zorgde voor flinke dreunen.

Brand op rotonde
Op de rotonde op de Maasdijk met de Dr. Jan Schoutenlaan in Maassluis was een klein brandje. Brandweer kwam ter plaatse en heeft de brand geblust.

Vernieling in Maassluis
Een brug over de Werverskade in Maassluis is vernield met vuurwerk. Politie kwam ter plaatse maar de daders waren al gevlogen.

Meerdere branden
In Vlaardingen zijn vanavond meerdere voertuigen, prullenbakken en containers in vlammen op gegaan. De brandweer heeft elke brand geblust.

Buitenbrand
Op de Trompstraat in Maasdijk kwam een melding binnen van een buitenbrand. Brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft de brand geblust.

Melding gewonde man
Melding van een vuurwerkslachtoffer op de Kopermolen in Maassluis. Aldaar zou volgens melder een man met een bebloed shirt staan, ook stond meneer te schreeuwen. De politie kwam ter plaatse. De man werd niet meer aangetroffen, ook werden er geen aanwijzingen gevonden dat er iemand ernstig gewond zou zijn geraakt.

Verschillende brandjes in Maasdijk
In Maasdijk werden meerdere brandjes gemaakt. De sfeer was dit keer wel goed. De inzet van de hulpdiensten was niet nodig.

Buitenbrand
Op de P.C. Hooftlaan in Maassluis kwam een spoedmelding binnen van een brand. Aldaar stond afval in brand, volgens melder stonden dichtbij de brand meerdere voertuigen. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft de brand geblust. De voertuigen liepen geen schade op.

Gebouwbrand
Melding van een brand in een woning aan de Merellaan in Maassluis. Politie en brandweer kwamen met spoed ter plaatse. Bleek uiteindelijk geen sprake meer van brand.

Brand en samenscholing
Op de Hofsingel in Maasland was een brandje waarbij enkele tientallen jongeren stonden. Sfeer was goed, inzet van de politie was niet nodig.

Brand na vuurwerkbom
Op de Trekkade in Maasland kwam een melding binnen van een buitenbrand. Een vrouw zag vanuit haar woning een vuurwerkbom afgestoken worden. Enkele secondes later zag de vrouw veel vlammen. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en trof in het water een jerrycan aan die in brand was gestoken.

Illegale feesten
In de loop van de avond kwamen er tips binnen van illegale feesten op diverse locaties in Maassluis.

Medische incidenten
Er waren medische incidenten op de: Ververij, Torenmolen, Damstraat, Koningshoek,  Van Beethovenlaan, Vondelpark, Fenacoliuslaan, Kopermolen (niks aangetroffen) en Piersonstraat in Maassluis.

Ongevallen A20
Vandaag hebben er meerdere ongevallen plaatsgevonden op de A20. Er raakte één persoon gewond, de schade viel in veel gevallen mee.

Vuurwerkoverlast
Veel berichten via de tip-lijn (010-808 2584) van vuurwerkoverlast. De politie heeft het erg druk gehad met het handhaven op het vuurwerkverbod.

Ziet u nog ergens vernielde bushokjes, brievenbussen enz.? App dan via WhatsApp naar 010-808 2584! (uw gegevens blijven uiteraard anoniem)

Hulpdiensten in de regio’s Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond hebben het erg druk gehad. Er zijn veel voertuigen afgebrand en meerdere vernielingen gepleegd in de regio. Ondanks het vuurwerkverbod was het niet rustig dit jaar.