OM: geen celstraf voor groepsverkrachtingen 16-jarig meisje Willem Pijperplein in Maassluis

01/12

Foto: Google Maps

In 2018 en 2019 vonden aan het Willem Pijperplein in Maassluis meerdere groepsverkrachtingen plaats in een kelderbox. Het Openbaar Ministerie (OM) vindt dat de minderjarige niet terug moeten naar de cel. Het OM eist een werkstraf en voorwaardelijke jeugddetentie tegen de zes jongens.

Tegen de hoofdrolspeler is 240 dagen jeugddetentie geëist, waarvan 176 dagen voorwaardelijk. Het aantal dagen dat overblijft heeft hij al in voorlopige hechtenis gezeten. Het OM eist enkel nog een werkstraf van 120 uur.

Groepsverkrachtingen 

In 2018 was een flat aan het Willem Pijperplein in Maassluis het decor van een reeks groepsverkrachtingen van een toen 16-jarig meisje. Ze werd door zeven jongens, waarvan er zes minderjarig waren, gedwongen tot seks. Het meisje werd bedreigd, gechanteerd, vernederd en gefilmd door haar verkrachters. Aldus het AD.