Transportpeloton van landmacht druk met oefenen in Maassluis

De omgeving van Maassluis, Rozenburg en Rotterdam vormt van 7 tot en met 10 oktober 2019 het decor voor een oefening van een transportpeloton van de Koninklijke Landmacht. Mogelijk ziet u dan militairen en militaire voertuigen voorbij komen.

Op maandag 7 oktober werden diverse casussen gedraaid voor de militairen. Dit gebeurde voornamelijk nabij de Deltaweg rn Adriaan van Heelstraat in Maassluis.

30 militairen, 12 vrachtwagens en 2 Volkswagen Amaroks nemen deel aan de oefening. Vaak oefenen landmachtmilitairen in het bos, maar dit keer zoeken zij een stedelijke omgeving op. Militairen moeten namelijk wereldwijd inzetbaar zijn, zowel in groene als bewoonde gebieden.

Maassluis
In Rozenburg start op maandag 7 oktober 2019 de oefening. De vrachtwagens, inclusief containers, gaan met een aparte pont naar Maassluis en leggen aan bij de veersteiger. Op het naburige Conline-terrein richtten zij een onderkomen in. Dit terrein wordt ook ‘bewaakt’ bij de poort. In de avond wordt dan een kleine oefening gehouden met Defensie-figuranten. Dit veroorzaakt naar verwachting geen overlast.

Laan 1940-1945
Het peloton verlaat dinsdag 8 oktober 2019 Maassluis via Laan 1940-1945. Ze gaan naar de Waalhaven in Rotterdam. Woensdag 9 oktober 2019 bereidt het peloton zich op het terrein van Rotterdam The Hague Airport voor om op donderdag naar het oefenterrein in Oirschot te verplaatsen.