Verdachte overval Primera Maassluis blijft nog langer vastzitten

Op maandag 16 september is de Primera in Maassluis overvallen. De politie hield een aantal dagen later een 21-jarige Maassluizer aan voor de gewapende overval.

De raadkamer van de rechtbank Rotterdam heeft besloten dat de man nog zeker drie maanden langer blijft vastzitten voor onderzoek.

Of de man ook wordt verdacht van de eerdere overval op de Primera, is niet bekend.

Overval
De overvaller kwam rond 10.30 uur de winkel binnen. Hij bedreigde de medewerkster met een vuurwapen en gaf haar ook een klap. De overvaller griste de sieraden van de medewerkster weg. Hij sloeg op de vlucht nadat een klant in de winkel zich ermee bemoeide. Er ontstond een korte worsteling waarbij de klant ook gewond is geraakt aan zijn gezicht.

Tijdens zijn vlucht heeft een andere getuige de tas van de overvaller en zijn vuurwapen af weten te pakken. De politie stelde een uitgebreid onderzoek in de omgeving in naar de dader. Hij werd niet meer aangetroffen. Het regionale overvallenteam zet het onderzoek naar de verdachte voort.