Twee jaar cel voor Maassluise hacker

Een 25-jarige Maassluizer heeft twee jaar cel opgelegd gekregen van de rechter. Hiervan zijn zes maanden voorwaardelijk. De man man wist 21.000 computers te hacken en stal rond de 19.000 euro in 2016.

De man wordt verdacht voor onder meer het versturen van berichten uit naam van PostNL en een incassobureau. In de mails zat zogenaamde malware verstopt. Zodra iemand op de link klikte, kreeg hij volledige toegang tot hun computer.

De man heeft zich tot ruim 21.000 computers toegang verschaft. Hij kon vrijwel alles zien wat iemand deed. Dit ging van online aankopen tot internetbankieren. De man heeft naar schatting zo’n 19.000 euro winst gemaakt. De bank wil dat hij dit terug gaat betalen.

Eis
De officier eiste een celstraf van drie jaar tegen de hacker. De rechter heeft hem uiteindelijk 1,5 jaar cel opgelegd. Ook moet hij 39.000 euro schadevergoeding betalen.