Maassluis telt weer 33.000 inwoners sinds 1999

06/09

Foto: Gemeente Maassluis

Na 20 jaar telt Maassluis weer 33.000 inwoners, dankzij de geboorte van Lova Greeve op woensdag 28 augustus 2019. Burgemeester Haan en zijn vrouw hebben de gelukkige ouders onlangs thuis gefeliciteerd met een bos bloemen en een ingelijste kaart van Maassluis.

Voor Lova had de burgemeester een knuffelkonijn meegenomen.

Gestage groei
In 1999 telde Maassluis voor het laatst 33.000 inwoners. Daarna daalde het inwonertal, vooral door de herstructurering van de Burgemeesterswijk. Vanaf 2009 begon Maassluis dankzij de nieuwbouw weer gestaag te groeien.

Versnelling

De laatste jaren is daar een versnelling in gekomen door de oplevering van nieuwe woningen in onder meer Het Balkon, Burgemeesterswijk, Sluispolder-West en Wilgenrijk.