Celstraffen voor bezit cocaïne in woning Ververij Maassluis

06/09

Foto: Handhaving Maassluis

Op 18 juni werden drie mannen aangehouden in een woning aan de Ververij in Maassluis. In de woning werd 33 gram cocaïne, een stroomstootwapen en een airsoftwapen aangetroffen.

Twee van de drie mannen krijgen een celstraf van vier weken. Dat besloot de politierechter afgelopen vrijdag.

Niet alles bewezen
Het bezitten van wapen(s) kon niet worden bewezen bij de drie verdachten. Dit oordeelde de politierechter. Twee mannen van 21 en 32 jaar zijn wel veroordeeld voor bezit van 24 gram cocaïne en moeten dus vier weken zitten, met aftrek van voorarrest. De 22-jarige man kreeg een celstraf van 3 dagen opgelegd voor bezit van 9 gram coke, maar omdat zijn voorarrest daar vanaf gaat, is hij feitelijk een vrij man. Aldus de WOS.

Woning
De woning aan de Ververij wordt inmiddels weer bewoond door een van de verdachten. Dit terwijl burgemeester Edo Haan de bewoner uit zijn woning had gezet. De verhuurder is een juridische procedure gestart.