Tip: Fiets mee met Tentuinstelling op 24 augustus

Maassluis – Zaterdag 24 augustus wordt er een Tentuinstelling gehouden van 11:00 tot 17:00.

Het betreft een Gratis (fiets) parcours door Maassluis van ca 14km waarbij 10 bijzondere locaties en 19 kunstenaars/tuinbezitters met elkaar verbonden worden. Bezoekers kunnen zo op een laagdrempelige manier kennis maken met hedendaagse kunst van uiteenlopende disciplines Er is soms muziek te beluisteren en enkele schenken een drankje al dan niet tegen contante betaling. U kunt zich dus uren vermaken en het verhaal achter de kunstwerken proberen te ontdekken of genieten van de mooie locatie/tuinen.

Het parcours loopt van “De Polderij”aan de Vlaardingsedijk door de weilanden naar de Karperhoeve aan de Zuidbuurt
via Sluispolder-west langs de Weverskade richting de Burgemeesterswijk om vervolgens naar de Vogelbuurt te gaan. Vanuit de Vogelbuurt wordt er gegaan naar de Zuiddijk om te eindigen op het hoofd. Dit parcours kan op elk willekeurig adres beginnen.

Het is de bedoeling dat dit initiatief jaarlijks gaat plaatsvinden. Het nieuwe initiatief is genomen door Willy Minderhoud-Poldervaart in samenwerking met de Stichting Maassluise Kunstenaars (SMK)