Metro’s Hoekse Lijn rijden op 30 september 2019

18/07

©112Maassluis

Op 30 september 2019 zal de Hoekse Lijn officieel in gebruik genomen gaan worden. De metrolijn loopt van Schiedam tot aan Hoek van Holland. De bouw begon in april 2017 en is nu dan eindelijk bijna klaar.

Een voorwaarde is wel dat de testriten in augustus goed moeten blijven gaan, want anders zal de ingebruikname worden uitgesteld.

Aangepaste dienstregeling
In de eerste paar weken zal de metro een aangepaste dienstregeling rijden. Het vervangend busvervoer (711, 712, 713 etc.) zal daarom blijven rijden als terugvaloptie. Zodra alles goed verloop zal het vervangend busvervoer langzaam verdwijnen.

Kosten
De totale kosten van de Hoekse Lijn zijn fors opgelopen. In totaal is er 462 miljoen euro uitgeven aan het project. De vertraging heeft zeker 90 miljoen euro gekost.

Nog niet klaar
De metrolijn mag dan wel in gebruik genomen gaan worden, maar dat betekent niet dat hij klaar is. De verlening tot aan Hoek van Holland strand moet nog gaan beginnen. In 2021 moet de lijn volledig klaar, inclusief het station bij het strand.