Voorlichting voor ouders over alcohol-, drugsgebruik en gamen onder jongeren

10/06

Foto: Unsplash

De gemeente Maassluis houdt dinsdagavond 11 juni 2019 een voorlichtingsbijeenkomst in de Koningshof aan de Uiverlaan 18 in Maassluis over alcohol- en drugsgebruik onder jongeren. Ook overmatig gamen komt aan bod.

De bijeenkomst is gratis en bedoeld voor ouders van jongeren tussen de 12 en 18 jaar. De voorlichting begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur is er een inloop met koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.

Lachgas
Het gebruik van alcohol, drugs en lachgas neemt nog steeds toe onder jongeren. Ook in Maassluis. Zo worden er bijvoorbeeld veel lachgaspatronen op straat gevonden. Dat duidt op veelvuldig gebruik hiervan.

Youz
Het gebruik van alcohol en drugs onder jongeren neemt nog steeds toe. Ook in Maassluis zijn signalen van alcohol- en drugsgebruik. De gemeente heeft daarom aan Youz gevraagd een voorlichting te geven. Youz helpt kinderen, jongeren en (jong)volwassenen die klachten of ernstigere psychische of verslavingsproblemen hebben.

Onderwerpen
Tijdens de gratis bijeenkomst op 11 juni 2019 komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Informatie over roken, shisha/waterpijp, energiedrankjes, alcohol en drugs
Signaleren van alcohol- en drugsgebruik bij uw kind
Hoe met het thema alcohol, drugs en gamen in de opvoeding om te gaan
Tips voor ouders
Neem bij vragen contact op met het Publiekscentrum in het stadhuis via 14 010.