Grote verkeerscontrole met politie, belastingdienst en douane aan Coldenhovelaan in Maasdijk

Op zaterdag 25 mei hielden de politie, belastingdienst en douane een grote controle aan de Coldenhovelaan in Maasdijk. Tientallen automobilisten werden onderworpen aan een grondige controle.

Meerdere motorrijders van de politie hebben steekproefgewijs auto’s richting de controleplaats gebracht. Ook was er een ANPR-camera (Automatic NumberPlate Recognition) aanwezig. Deze camera registreert kentekens van mensen die nog een bedrag hebben openstaan bij de belastingdienst.

Er werden vier bekeuringen geschreven voor te gladde banden, 5 bekeuringen voor het niet hebben van een hulpkoppeling bij een aanhanger en drie bekeuringen voor onjuist werkende verlichting. Ook werden voor verschillende andere feiten bekeuringen geschreven. De politie heeft ook een mes in beslag genomen. In totaal werden er 22 bekeuringen uitgeschreven.

De belastingdienst heeft 30.854 euro geïnd. De grootste contante betaling die werd gedaan was 2100 euro. In totaal werden er 5 voertuigen in beslag genomen.

De douane heeft ruim 49 identiteitsdocumenten gecontroleerd op echtheid. Burgemeester Edo Haan en wethouder Fred Voskamp hebben in de ochtend een kijkje genomen bij de controle.