Oplaten van ballonnen wordt strafbaar in Maassluis

11/04

Foto: unsplash

Dinsdagavond heeft de Maassluise gemeenteraad besloten dat er voortaan geen ballonnen meer mogen worden opgelaten in Maassluis. Het verbod komt er om negatieve gevolgen voor het milieu te beperken. Tijdens feestjes of gelegenheden mogen ballonnen wel, mits ze aan een touw of iets dergelijks zitten bevestigd.

Naast het oplaten van ballonnen, komt er ook een verbod voor straatintimidatie. De politie en handhavers kunnen hier tegen optreden als zij dit constateren. Ook gaat burgemeester Haan het plan voorstellen bij de buurgemeenten Vlaardingen en Schiedam. Dit zodat de politie de wet strakker kan handhaven

De nieuwe regels worden vastgelegd in de nieuw APV. De APV (Algemene Plaatselijke Verordening) is een wet die deels wordt gemaakt door de gemeenteraad.