Drugsoverlast neemt toe in Maassluis

06/04

Foto: Unsplash

Het aantal meldingen van drugsoverlast- en gebruik moet omlaag in Maassluis. In 2016 kwam er drie meldingen binnen, in 2017 waren dit er vier en in 2018 kwamen er elf meldingen binnen. Burgemeester Haan zegt harder en strenger te willen optreden tegen drugs.

Politie en handhavers gaan vaker locaties bezoeken waar regelmatig drugs gedeald worden. Deze bezoeken zullen allemaal gerapporteerd worden. In dien mensen worden betrapt op het gebruiken, verhandelen of handelshoeveelheden bezitten van drugs, dan wordt hier direct verbaliserend opgetreden. Ook kan er een Last onder Dwangsom worden opgeld door burgemeester Haan. Deze boete is 2500 euro per dag en kan uitlopen tot maximaal 10.000 euro.

Mobiele camera’s worden ingezet om drugsgebruikers en -verkopers vast te leggen. Ook zal de gemeente bewoners beter gaan informeren over het melden van drugsoverlast. Burgemeester Haan vraagt om kentekens en omschrijvingen van personen door te geven aan de politie.