Hoogwater verwacht op woensdagavond 13 maart

In verband met de verwachte weersomstandigheden wordt er hoogwater in Maassluis verwacht. Op woensdagavond 13 maart 2019 wordt omstreeks 19.50 uur bij de Buitenhaven in Maassluis een waterstand van 2,00 meter boven NAP verwacht.

Verwachte gevolgen
Vanaf 1,85 meter boven NAP (omstreeks 18.00 uur) begint de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade onder te stromen. Naar verwachting komt er geen water op het wegdek van de Govert van Wijnkade (buitendijks gedeelte) te staan.

Wat doet de gemeente?
De gemeente zal vanmiddag de loswal afsluiten met een slagboom om te voorkomen dat mensen hun voertuig op de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade parkeren. U kunt de loswal nog wel

De politie waarschuwt zo nodig eigenaren van voertuigen die er al geparkeerd staan.