Maassluizer krijgt 238 uur taakstraf voor brandstichting in eigen huis aan Ververij

31/01

©112Maassluis

De Rotterdamse rechtbank heeft een 37-jarige Maassluizer een taakstraf van 238 uur opgelegd voor brandstichting in zijn eigen woning aan de Ververij in 2016. Ook moet de dader moet zich komende tijd gaan melden bij de reclassering. De officier van Justitie eiste twee weken terug een celstraf van 2 jaar.

De brandweer moest in de nacht van 26 op 27 november 2016 rond 02.00 uur uitrukken voor de woningbrand. De bewoner van het pand werd toen in verwarde toestand aangetroffen op zijn balkon.

Onderzoek wijst uit dat de man benzine heeft verspreid in zijn huis. Dit zou hij daarna hebben aangestoken. Volgens de verklaring van de man zou hij het niet hebben gedaan, maar dit geloofde de rechtbank niet.

De rechter vind het een kwalijke zaak. Door het handelen van de verdachte werd een levensgevaarlijke situatie gecreëerd. “Het gevaar voor de overige woningen en de bewoners daarvan was zo groot dat de brandweer genoodzaakt was ook deze woningen te evacueren.”

Normaliter staan op dergelijk zaken forse gevangenisstraffen. Echter door diverse problemen in zijn leefmilieu, heeft de rechter nu anders besloten. Zeker omdat het nu weer goed gaat met de man en hij na het incident niet meer in aanraking is gekomen met justitie.

Als hij komende drie jaar weer een strafbaar feit pleegt, dan kan hij alsnog een celstraf krijgen. Aldus de WOS.