160 wooneenheden zonder water door leidingbreuk bij DrieMaasHave

Op maandagavond 14 januari moest de brandweer van Maassluis uitrukken naar zorginstelling Driemaashave aan de Stadsmolen in Maassluis.

Op het parkeerterrein voor de deur van het zorgcentrum was een waterleiding gesprongen. Hierdoor stond een groot deel van de parkeerplaats onder water. Ook ontstond een gat van een meter diep op het parkeerterrein.

Gezien de situatie schaalde de brandweer op naar het sein ‘GRIP 1′(Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure). Hierdoor kwamen diverse officieren van politie, brandweer en GHOR bijeen. Ook twee verbindings- en commandounits werden opgesteld aan de achterzijde van het pand.

Bewoners zullen extra water krijgen en medische zorg als dit nodig is. Er is geen paniek ontstaan onder de bewoners en alles verloopt goed. De verwarming functioneerde wel gewoon.

Ongeveer 160 wooneenheden zitten zonder water. Dit zijn ongeveer 150 tot 200 bewoners.

Omdat het een privéleiding betreft van de Driemaashave, moet het bedrijf de reparatie zelf bekostigen. Evides gaat de leiding opgraven en de breuk repareren. Dit zal enkele uren gaan duren.

De brandweer blijft wel stand-by staan, omdat de blusvoorziening in het pand ook minder goed zal werken. Er zijn geen gewonden gevallen.