Mogelijk nog meer vertraging Hoekse Lijn door fout

Maassluis – Het lijkt erop dat er weer een vertraging op komst is voor het in gebruik nemen van de Hoekse Lijn. De softwareleverancier heeft de afgesproken datum voor het leveren van de veiligheidsverklaring niet gehaald meldt WOS media. De reden voor de vertraging zou zijn dat er bij het testen een fout in de software is gevonden meldt wethouder Adriaan Visser.

Tijdens een testrit is er geconstateerd dat de overweg bij de Deltaweg bij het passeren van een metro niet in zijn geheel gesloten was. Hierdoor wordt er geen veiligheidsverklaring afgegeven. De softwareleverancier onderzoekt de fout.

De fout moet hersteld worden voordat er een veiligheidsverklaring kan worden afgegeven. Wat de gevolgen is voor de planning is nog niet bekend. Eind januari kan de wethouder pas meer erover zeggen in de voortgangsrapportage.

Eerdere berichtgeving over de Hoekse Lijn:

Metro’s Hoekse Lijn gaan pas eind maart rijden
Gratis reizen op Hoekse Lijn ter compensatie gaat niet gebeuren
Opnieuw vertraging Hoekse Lijn door ontbreken veiligheidsverklaring
Nieuwe problemen in beveiligingssoftware ontdekt voor Hoekse Lijn
Metro’s Hoekse Lijn rijden op zijn vroegst pas eind januari 2019
Metro’s Hoekse Lijn rijden waarschijnlijk pas in 2019
Problemen met bruggen op de Hoekse Lijn in Maassluis en Vlaardingen