Verdachte brandstichtingen Maasland en Maassluis komt vrij

De 23-jarige man uit Maasland die wordt verdacht van diverse brandstichtingen, mag het onderzoek in vrijheid afwachten.

De man wordt, volgens het Openbaar Ministerie, verdacht van onder meer brandstichting in twee vaartuigen. Ook zou hij een deur van een botenloods en een autoband aangestoken hebben. In Maassluis zou de verdachte brand hebben gesticht. Een houten bankje en een schutting zou hij in brand hebben gestoken.

Advocaat
De verdachte ontkent alsnog de betrokkenheid bij alle brandstichtingen. Zijn advocaat vroeg om schorsing van het voorarrest van de man. Het politieonderzoek naar de branden in Maassluis en Maasland is volgens hem niet goed verlopen, omdat niet duidelijk is geworden of de branden zijn aangestoken. Aldus de WOS.

‘Een weggegooide sigaret kan ook de oorzaak zijn,’ zei de advocaat. Hij verzocht om een aanvullend onderzoek. De rechtbank ging hiermee akkoord en liet extra onderzoek doen. Een expert moet per brand gaan beoordelen wat de oorzaak kan zijn geweest.

Enkelband en gebiedsverbod
De 23-jarige verdachte moet in de tussentijd een elektronische enkelband dragen. Ook moet hij bij zijn broer in Hoogvliet gaan wonen en mag hij niet in Maasland komen. De verdachte zal maar 2 uur per dag het huis mogen verlaten.

Het OM verzette zich tijdens de zitting tevergeefs tegen de vrijlating van de verdachte en vond een aanvullend onderzoek naar de branden niet nodig.