Politie Maassluis neemt nieuw dienstvoertuig in gebruik

De politie Maassluis, die deel uit maakt van Basisteam Waterweg, heeft vandaag het nieuwe dienstvoetuig in gebruik genomen. De Mercedes Vito zal worden gebruikt door de noodhulpdienst. Zij handelen alle 112 meldingen af in Maassluis. De bus is onderdeel van de nieuwe landelijke aanbesteding.

Landelijk
De Mercedes Vito zal de Volkswagen Transporter gaan vervangen. Het gaat om 400 nieuwe bussen voor de noodhulp en 75 bussen voor de hondenbrigade. ‘De bus heeft achterin meer ruimte gekregen doordat de elektronica is weggewerkt in de auto zelf’, zegt testrijder Marco de Vos van basisteam Rivierenland-West Eenheid Oost-Nederland. ‘Doordat de bus wat lager is, is de instap wat makkelijker. Daarnaast zijn de lendesteunen van de stoelen weggehaald, zodat je ook met portofoon en wapen snel in en uit kunt stappen.’