Brandweer sloopt voordeur van woning voor politie G.A. Brederolaan Maassluis

Op maandagmiddag 7 januari moesten de vrijwillige brandweerlieden uit Maassluis, op verzoek van de politie, uitrukken naar de G.A. Brederolaan in Maassluis. Daar wilden agenten graag een woning naar binnen, maar dit lukte niet.

Eerst werd geprobeerd via een zijraam naar binnen te gaan. Deze poging werkte helaas niet. Er is besloten via de gesloten voordeur naar binnen te gaan. Omdat het moeilijk was deze zonder schade te openen, is er besloten om grof geschut in te zetten. Met een stalen hamer is de deurruit van de woning kapot geslagen waarna de deur kon worden geopend.

De politie is met zes agenten de woning in gegaan ten behoeve van het onderzoek. Het onderzoek was gericht op de gezondheid van een persoon. De hulp van de brandweer werd ingeroepen, omdat zij meer en zwaarder gereedschap bij zich hebben dan de politie.