Besturingskasten voor regelen waterpeil gesloopt bij Oranjekanaal in Maasdijk

24/12

Foto: Hoogheemraadschap van Delfland

Afgelopen weekend zijn er in het gebied rondom het Oranjekanaal in Maasdijk twee besturingskasten van waterstuwen gesloopt. De kasten regelen het waterpeil in het gebied rond het Oranjekanaal.

“Het wordt vervelend als er veel neerslag valt. Natuurlijk nemen we wel maatregelen als er echt problemen komen, zoals mobiele waterpompen. Maar ik verwacht niet dat het nodig is.”. meldt een woordvoerder aan Omroep West.

De sloten van de kasten zijn geforceerd en daarna zijn de besturingssystemen vernield. “De schade is niet een paar duizend euro, maar veel groter”, zegt het Hoogheemraadschap van Delfland. De schade en het hergebruik van bepaalde materialen moet onderzocht worden.