Grote brandweeroefening gehouden aan Molenweg in Maasland

Op dinsdagavond 4 december hielden brandweerkorpsen uit Maassluis, Maasland en De Lier een grote brandweeroefening bij Aannemingsbedrijf Verboon aan de Molenweg in Maasland. Vier tankautospuiten, een hulpverleningsvoertuig, een hoogwerker en een Officier van Dienst deden mee aan de grootscheepse oefening.

Er had een ongeval plaatsgevonden bij een benzinepomp. Door het ongeval was een auto gekanteld en een auto doorboort door een stalen buis. Hierdoor zaten diverse mensen bekneld. Na een explosie bij de pomp sloeg de brand over naar een naastgelegen pand. Allemaal in scene gezet uiteraard.

De brandweer is meer dan een uur bezig geweest met het oefenen van de brand en technische hulpverlening. Figuranten speelden de rol als slachtoffer, politieagent en ambulanceverpleegkundige. Het was een geslaagde oefening waarbij veel brandweermannen deelname. Ook burgemeester Arnoud Rodenburg nam een kijkje.