Directeur AZRR: ‘toename zorgvraag en enorm personeelstekort veroorzaakt slechte aanrijdtijden’

05/12

©112Maassluis

De directeur van Ambulancezorg Rotterdam Rijnmond (AZRR) vindt de cijfers van de slechte aanrijtijden van de ambulances in Maassluis vervelend. In ongeveer 25% van de gevallen is de ambulance niet op tijd in Maassluis.

De directeur, Arie Wijten, vertelt het volgende aan de WOS: “Dat we de norm niet halen betekent niet dat we niet komen, want dan zijn we er binnen 16 minuten of in sommige heel vervelende gevallen 17 minuten. De afspraak is dat we er binnen 15 minuten zijn en die halen we niet. Ik praat het niet goed, maar enige relatievering is soms wel op zijn plaats.”

Wijten verwacht niet dat het op kort termijn gaat goed komen met de aanrijdtijden. Niet alleen door toename van de zorgvraag, maar ook door een enorm personeelstekort kunnen niet alle ambulances op tijd komen.

“Maar misschien moeten we wel naar totaal andere oplossingen zoeken. Intussen wil de Maassluise gemeenteraad ook een brief sturen naar politiek Den Haag om het probleem daar onder de aandacht te brengen.

En dan zit hem nog iets heel anders dwars. Want naast de aanrijtijden naar Maassluis is het ook zo dat het vervoer van patiënten vaak meer tijd in beslag neemt: “Wat heel lastig is, is dat de Spoedeisende hulp van het Franciscus Vlietland na 21.00 uur gesloten is en daardoor moeten wij patiënten verder weg brengen. Daar kan een gemeentebestuur niets aan doen, maar dat is wel erg lastig.” Aldus directeur Wijten aan de WOS.