Actiegroep Kick Out Zwarte Piet wil in Maassluis gaan demonstreren

05/11

Foto: Tom

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) wil in meerdere gemeente waaronder Maassluis gaan demonstreren. Dit laat de groep weten op hun website. De groep doet een beroep op alle mensen in Maassluis om op zaterdag 17 november aanwezig te zijn tijdens de jaarlijkse Sinterklaasintocht om een punt te maken.

De groep vindt dat alle kinderen recht hebben op een racistisch vrije omgeving.

KOZP zegt een vreedzaam protest na te streven. Volgens de actiegroep worden met de burgemeester en de politie afspraken gemaakt om het protesmmt veilig te laten verlopen. Vooralsnog is er geen contact geweest met Maassluis, zo laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten. Aldus de WOS.

Ook Rotterdam behoort tot de 18 gemeenten die door de KOZP zijn uitgekozen voor een demonstratie.