Monstersche Sluis in Maassluis feestelijk geopend

Op zaterdagmiddag 1 september werd rond 15.00 uur de Monstersche Sluis in Maassluis feestelijk geopend. De sluis werd na 46 jaar weer in gebruik genomen. In 1972 sloot de sluis.

Rond 14.45 uur gaven Edo Haan, burgemeester Maassluis, en Piet-Hein Daverveldt, dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland, een speech voor de aanwezigen. Rond 15.00 uur werd de officiële openingshandeling gedaan door Jaap Smit, Commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland.

Met een drone werd de sleutel naar een jongen gebracht. Hij bracht de sleutel naar Smit toe. Smit overhandigen de sleutel aan één van de vrijwilligers van de Monstersche Sluis. Hierna kon de sluis officieel in gebruik genomen worden.

De eerste twee boten, waar onder andere burgemeester Edo Haan, Piet-Hein Daverveldt, Jaap Smit en oud burgemeester Koos Karssen opzaten, mochten als eerst de sluis in.

De opening trok erg veel bekijks.