Aanrijding na man met hartstilstand in 45-kilometerwagen in Maassluis

Op vrijdagmiddag 17 februari heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden op de kruising van de Westlandseweg en de Uiverlaan in Maassluis. Naast politie, ambulance en brandweer is ook een mobiel medisch team per traumahelikopter ter plaatse gekomen.

Een man is onwel geworden in zijn 45-kilometerwagen op de Uiverlaan er raakte daar een verkeersbord. Vervolgens is meneer onwel de kruising over gereden en kwam aan de verkeerde weghelft tot stilstand tegen een taxi bus van Argos Zorggroep, meldt een woordvoerder van de politie.In de taxi bus zaten meerdere passagiers maar geen van de inzittenden raakten gewond. Deze passagiers zijn opgehaald met een andere taxibus. De bestuurder van de scootmobiel is op straat gereanimeerd en daarna met spoed per ambulance en onder begeleiding van een politiemotor de trauma arts naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.

Omdat er veel omstanders waren, hebben de hulpdiensten een zeil gespannen. De 45-kilometerwagen was ernstig beschadigd, de taxi daar in tegen minder. Een bergingsbedrijf heeft beide voertuigen meegenomen. Na ongeveer twee uur kon de kruising worden vrijgegeven. Over de toestand van het slachtoffer is nog niets bekend. Bij het incident zijn ook de Officier van Dienst geneeskunde en politie ter plaatse geweest.