Jaaroverzicht incidenten en actualiteiten Maassluis en omgeving

25/12

Foto: Tom van Bemmel

25/12

Foto: Archief

25/12

Foto: Tom

25/12

Foto: Tom

25/12

Foto: Tom

25/12

Foto: Tom

25/12

Foto: Tom

25/12

Foto: Tom

Hier zijn alle opmerkelijke, opvallende en belangrijke artikels te lezen van 2016. Ook hebben wij diverse opvallende foto’s toegevoegd, die niet direct iets te maken hebben met de artikels op deze pagina. Veel lees plezier!

 

22 januari 2016 – Bestuurder rijdt door aanrijding in Maassluis

Vrijdagavond 22-1 is rond 19:00 een scooterrijder aangereden op de P.C. Hooftlaan in Maassluis. De dader reed in een wit/grijs busjes en is na de aanrijding doorgereden. De politie is direct op zoek gegaan en ook heeft 112Maassluis direct een oproep gedaan om naar het busje met schade aan de voorkant uit te kijken en indien deze gezien werd 112 te bellen. Het slachtoffer is met spoed en met onbekende verwondingen overgebracht naar het EMC in Rotterdam. De VOA (Verkeersongevallen Analysedienst) doet onderzoek en de P.C. Hooftlaan is tijdelijk afgesloten geweest voor verkeer.

 

15 februari 2016- Man overleden bij woningbrand

Bij een woningbrand aan de Crabethstraat in Maassluis is maandagnacht een man om het leven gekomen. De hulpdiensten werden rond 01.30 uur gealarmeerd voor de melding. De brand woedde in een appartement op de derde verdieping.

Vrij snel werd de man ontdekt in het brandende huis. Het slachtoffer werd levend naar buiten gebracht waarna hulpdiensten met reanimatie startten, maar dat mocht niet meer baten. Gezien de omstandigheden wordt sterk rekening gehouden met zelfdoding. Een bewoner van een ander appartement werd wakker van het brandalarm en alarmeerde zijn mede-bewoners. Hij heeft gezorgd dat er geen verdere slachtoffers meer vielen.
27 maart 2016 – Brandweer uren bezig met vreemde lucht
Op zondagmiddag 27-3 moest de brandweer rond 14:30 uitrukken naar de Joubertstraat in Maassluis voor een melding van een vreemde lucht. Ter plaatse heeft de brandweer meerdere woningen gecontroleerd, maar niks kunnen ontdekken. De brandweer constateerde uiteindelijk dat de lucht uit het riool kwam en heeft daar diverse metingen gestart. Na enige tijd zijn de officier van dienst, Stedin en de gemeente ter plaatse gevraagd. Na diverse metingen bij de rioolputten heeft de brandweer besloten het riool te spoelen. Na anderhalf uur was er geen gevaar meer voor de omgeving en werd de straat die afgezet was wegens veiligheidsoverwegingen weer vrij gegeven.
16 april 2016 –  Auto komt op de kop terecht na ongeval in Maassluis, bestuurder aangehouden
Zaterdagavond 16-4 heeft er rond 19.55 aan de Laan 1940-1945 een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. Een automobilist die vanaf Maasland richting Maassluis reed verloor door onbekende reden de macht over het stuur, waardoor de auto op de kop in de berm terecht kwam. De man is gecontroleerd door ambulancemedewerkers, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De man zou een “A” hebben geblazen, waarna de man is aangehouden en overgebracht naar het bureau om te gaan blazen op het ademanalyse apparaat. De berger heeft het voertuig geborgen.

 

21 april 2016 – Politie met circa 10 eenheden naar spoedmelding in Maassluis

Donderdagavond 21-4 is de politie massaal ingezet nabij de Jumbo aan de Lange Boonestraat in Maassluis. De politie kwam met ongeveer 10 eenheden ter plaatse en heeft een man aangehouden die overgebracht is naar het politiebureau. De politie heeft de fiets en tas van de man ook meegenomen naar het bureau.

De aanleiding van deze massale politie inzet is niet helemaal duidelijk. De politie persvoorlichter was zelfs niet op de hoogte van deze enorme inzet en kon tot op heden nog niets meedelen. Zodra er meer informatie beschikbaar is zullen wij het artikel updaten.

informatie update:

De politie was ter plaatse bij de Jumbo in de Lange Boonestraat voor een aanhouding van een winkeldief. De man verzette zich hevig en daarop heeft de politie assistentie ingeroepen. Bij de aanhouding is pepperspray gebruikt tegen de verdachte, aldus de politie persvoorlichting.

 

24 april 2016 – Brandweer en anderen diensten uren bezig met gelekte substantie uit gedumpte vaten Maassluis

Op zondagmorgen 24-4 moest de brandweer om 8:45 uitrukken naar de Maasweg in Maassluis voor een melding van een hulpverlening. Ter plaatse trof de brandweer zo’n 20 vaten aan met een lekkende substantie. Hierop schaalde de brandweer op naar ” HV Gevaarlijkestof”. Hierop zijn ook de officier van dienst en adviseur gevaarlijke stoffen gealarmeerd. Deze zijn de situatie gaan bekijken en hebben diverse metingen verricht. Na enige tijd is de gemeente en het bedrijf EcoLoss ter plaatse gekomen. Het bedrijf EcoLoss hebben hun beschermende pakken aangetrokken en de substantie opgeruimd. De brandweer is ongeveer 6 uur bezig geweest met het incident. De politie heeft  de Maasweg afgezet vanaf de  Zwarte zee tot aan de Noordzee om de veiligheid te kunnen garanderen. De brandweer gaf aan dat de vaten gedumpt zijn. Wat de substantie was is niet bekend.

 

 

29 april 2016 –  Brandweer rukt uit voor brand in spouwmuur van flat in Maassluis

De brandweer van Maassluis is vrijdagmiddag 29-4 om 15:05 gealarmeerd i.v.m. een vreemde lucht in de Van Ostadestraat. Na onderzoek ontdekte de brandweer dat er aan de achterzijde van de flat in de spouwmuur iets aan het branden was. Hierop is opgeschaald naar het sein “kleine brand” en is er een brandweervoertuig van de gezamenlijke brandweer ter plaatse gekomen met een “cobra” installatie (hogedrukspuit met grote kracht) . De brandweer heeft alle voorbereidingen getroffen en is op zoek gegaan naar de hittebron. Vervolgens is de brandweer van Vlaardingen met hun “hulpverleningsploeg” de situatie komen bekijken, en hebben na onderzoek advies gegeven aan de reeds aanwezige brandweerlieden. Ook de “adviseur gevaarlijkenstoffen” is op locatie geweest voor controle, maar deze bleek niet nodig te zijn. Na ruim 6 uur zijn er tenslotte een aantal specialisten gekomen om de juiste oplossing te vinden. Daarop is er besloten om de situatie met rust te laten, maar wel beveiliging voor het pand te stationeren om controle te houden op eventuele brandverschijnselen.

 

24 mei 2016 – The Harmony of the Seas trekt veel bekijks

Op dinsdagavond 24-4 vier rond 20.40 The Harmony of the Seas Maassluis voorbij richting het einde van de Nieuwe Waterweg. Het cruiseschip trok veel bezoekers aan, die graag wilden kijken naar het 362 meter lange schip. Het schip zal naar alle vermoedens niet meer terug komen naar Rotterdam, een eenmalige kans was het dus. De boot werd door diverse booten zoals: de KNRM, de Elbe en rondvaartboten begeleid. De politiehelikopter vloog ook rondom de boot tot aan begin Maassluis. Vele mensen legde de boot vast op hun (mobiele) camera.

 

24 juni 2016 – Hulpdiensten rukken massaal uit voor auto over de kop

Op vrijdag 24 juni heeft er op de A20 tussen Westerlee en Maasdijk een eenzijdig ongeval plaats gevonden. Hulpdiensten rukten massaal uit waaronder de traumahelikopter en een hulpverleningsteam van de brandweer Vlaardingen. Een voertuig was door onbekende reden tegen een betonnen scheidingswand geklapt, over de kop geslagen en is vervolgens op de wielen terecht gekomen. De zijn hierbij airbags uitgeklapt. Bij het ongeval is een persoon gewond geraakt en is met onbekende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De traumahelikopter is op het naast gelegen grasveldje geland. De rechterrijstrook is afgesloten geweest voor het verkeer. De bergingsdienst heeft het voertuig snel geborgen.

 

10 juni 2016 – Politie houdt klopjacht op gewapende man in Maassluis

Vrijdagavond 10 juni is er in Maassluis een grote politiemacht aanwezig geweest. Straten waren afgesloten en de politie heeft een klopjacht gehouden op een verdachte die vuurwapengevaarlijk zou zijn. De politie agenten waren allen gehuld in een kogelwerend vest. De politie heeft de auto van de verdachte getraceerd en in beslag genomen. De zulu, de politie helikopter, heeft meegeholpen met zoeken en ook waren er hondengeleiders aanwezig . Er is door de politie ook een aangescherpte controle geweest op een voertuig, maar het bleek al snel dat de bestuurder niets met de zaak te maken had.  Volgens onbevestigde berichten is er al één persoon aangehouden.

De melding zou om 17:50 binnen gekomen zijn vanuit Maasland meldt de politievoorlichter. Een buurman zou zijn bedreigd met een vuurwapen waarna de politie gealarmeerd werd. De auto van de verdachte is na een actie gevonden in Maassluis en in beslag genomen. De politie bezocht diverse adressen van familieleden om te kijken of de verdachte zich er schuil zou houden. Bij alle adressen is hij niet aangetroffen.

 

18 juli 2016 – Vrachtwagen klapt op stilstaande auto langs A20 bij Maassluis; vier gewonden

Op maandag 18 juli heeft er rond 17:15 uur op A20, Maasdijk richting Vlaardingen, te hoogte van Maassluis een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een vrachtwagen. Hierbij zijn mensen personen bekneld geraakt en moesten bevrijd worden door de hulpdiensten. Er zijn zeker vier gewonden gevallen. De rijbanen zijn afgesloten voor het overige verkeer. Over de aard van de verwondingen en de oorzaak is nog niets bekend. Een traumahelikopter uit Groningen was onderweg, maar die is nabij Rotterdam gecanceld. De verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar het ongeval. Alle slachtoffers zijn met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. De brandweer kwam met diverse voertuigen, waaronder officieren ter plaatse. Er zijn 4 ambulances en een officier van dienst geneeskunde opgeroepen.

 

30 juli 2016 – Man gewond na mishandeling; verdachte aangehouden in Maassluis

Op zaterdagmiddag 30-7 werden er rond 14:50 vijf politie-eenheden naar de Piersonstraat gestuurd. Diverse personen hadden het met elkaar aan de stok en er was een man mishandeld. De politie heeft een man aangehouden in de naast gelegen straat de Talmastraat, die mogelijk iets te maken zou hebben met de mishandeling. Omstanders reageerden fel op de aanhouding van de man en waren het er niet mee eens. De politie heeft de omstanders meerdere keren gesommeerd om weg te gaan, anders werden ook zij aangehouden. Er was een vrouw die de deur van de politiewagen open maakte, waarop ook zij een laatste waarschuwing kreeg. De man die mishandeld was is nagekeken door ambulancemedewerkers en meegenomen naar het ziekenhuis. Wat de exacte toedracht is van het incident is vooralsnog niet bekend.

 

1 augustus 2016 – Grote hennepkwekerij gevonden tijdens inbraakonderzoek

Onder een bedrijfspand aan de Zwarte Zee in Maassluis is maandagmiddag een hennepkwekerij van ongeveer 900 planten gevonden. De hennepkwekerij zat verstopt in uitgegraven ruimte onder de grond.

Afgelopen weekend was voor de derde keer geprobeerd in te breken in het pand. Dat wekte de nieuwsgierigheid van de politie en Team Handhaving en Toezicht van de gemeente Maassluis wat er in dit op het eerste oog normale bedrijfspand te halen viel.

Met een hoogwerker werd maandagochtend op het dak van het pand gekeken en er werd uitvoerig in het pand zelf gezocht. In de middag werd verborgen onder een stapel pallets een luik gevonden. Deze bleek toegang te geven tot een uitgegraven ruimte van 8 bij 20 meter. In deze ruimte stonden ongeveer 900 hennepplanten. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie doet nader onderzoek.

De illegaal uitgegraven ruimte was voorzien van in elkaar geknutselde stroomvoorzieningen en kende naast instortingsgevaar ook brandgevaar. Hennepkwekerijen zijn vaak voorzien van gloeilampen met een hoog wattage die dag en nacht branden, vaak in combinatie met een wirwar aan kabels en transformatoren. Naast brandgevaar zorgen hennepkwekerijen ook voor stankoverlast, wateroverlast en een grotere kans op ripdeals en geweldsdelicten.

 

5 augustus 2016 – 8 brandweervoertuigen, ambulance, en diverse politie-eenheden waaronder boot voor boze jongetjes

Op vrijdag 5 augustus werden de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een melding “persoon te water”. De meldkamer alarmeerde 2 duikwagens, een hulpverleningsvoertuig, 2 tankautospuiten, een hoogwerker, een officier van dienst, de ambulance, politie-eenheden en een politieboot. De agenten, die op de politieboot zaten, waren als eerste ter plaatse. Een jongen had volgens de fietsverkoper, net 10 minuten geleden een nieuwe fiets gekocht bij hem gekocht. Hij kreeg ruzie met zijn broertje en had daardoor de net gekochte fiets in het water gegooid, waarop een omstander waarschijnlijk 112 belde. De politie heeft een hartig woordje met de jongen gesproken, hierbij waren ook zijn ouders aanwezig. Alle voertuigen zijn afgemeld. De fietsen zaak zat tegen over de plek van het incident. De fiets is hij kwijt.

16 augustus 2016 – Maassluizenaar aangehouden voor cybercrime

Dinsdag rond 15.00 uur is een 22-jarige Maassluizenaar in zijn woonplaats aangehouden voor computervredebreuk, oplichting en witwassen. Hij wordt er van verdacht duizenden mails te hebben verstuurd met zogenoemde malware. Wanneer mensen op de link klikten, kon hij volledige toegang tot hun computer krijgen en bijvoorbeeld hun bankzaken beheren.

Zo’n drie weken geleden deed een Nederlandse bank hiervan aangifte namens een aantal klanten. Hun uitgebreide interne onderzoek hielp het tactisch politieonderzoek snel in een bepaalde richting. De rechercheurs deden verder onderzoek, vergaarden bewijs en zo sloot het net zich rond de Maassluizenaar.

De man wordt er van verdacht duizenden e-mails te hebben verstuurd die leken op persoonlijke berichten van PostNL of incassobureau Intrum Justitia, maar ook links op een motorforum. In de e-mails werd gevraagd om op een link te klikken, om bijvoorbeeld de track-and-trace van een zogenaamd besteld pakketje te volgen of een niet-bestaande schuld te voldoen. De meeste ontvangers gooiden de e-mail weg, maar een aantal van hen klikten inderdaad op de link.

Daarmee gaven ze de computer van de verdachte ongemerkt de mogelijkheid om razendsnel een programma op hun computer te zetten, waarmee de verdachte beschikking kreeg over het gehele systeem. Hij kon meelezen in de bestanden en zien wat er getypt werd, maar ook namens de eigenaar online aankopen doen of via internetbankieren geld overmaken. In sommige gevallen, waar een extra code nodig was voor het bankieren, benaderde hij het slachtoffer van wie hij de computer geïnfecteerd had ook op andere manieren om zijn oplichtingspraktijken te kunnen laten slagen.

Na een gedegen voorbereiding verraste de parate eenheid van de politie de verdachte met een inval in zijn ouderlijk huis. De politie zet het onderzoekt voort. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

 

23 augustus 2016 – Motorrijder gaat onderuit en raakt gewond in Maasdijk; traumahelikopter ingevlogen

Op dinsdagavond 23 augustus moesten de politie, ambulance en het Mobiel Medisch team uitrukken naar het Honderdland in Maasdijk. Ter plaatse trof de politie op straat een motor aan, die zwaar beschadigd was en ook lag er een bloedvlek achter. De bestuurder van de motor lag zo een 60 meter verderop. De 2 ambulances en het team van de traumahelikopter hebben de man gestabiliseerd. De man is onder begeleiding van de Mobiel Medisch Team arts naar het ziekenhuis vervoerd. De VOG (Verkeersongevallengroep) van de politie doet onderzoek naar het ongeval.

 

24 september 2016 – Wederom onrustig in de Burgemeesterswijk in Maassluis

Het is wederom onrustig geweest in de Burgemeesterswijk in Maassluis. Vrijdagavond 23 september zijn er rond 22:30 bij drie huizen ramen ingegooid en zijn er diverse auto’s beschadigd. Een buurtbewoner geeft aan dat het gaat om een groep baldadige jongeren met een Marokkaanse achtergrond.
Toen de politie ter plaatse was in de straat waren de daders al gevlogen. Omwonende gaven aan dat de jongens de avond hebben doorgebracht in een nabijgelegen buurthuis. Een bewoner is verhaal gaan halen bij het buurthuis, maar toen hij binnenkwam werd hij uitgescholden. Burgemeester Edo Haan heeft met zijn vrouw een bezoekje gebracht aan de geschrokken buurtbewoners en boden hen een luisterend oor.
Twee weken geleden waren er ook al problemen in de Burgemeesterswijk. Toen werden er vernielingen aangericht aan speeltoestellen en moesten een verkeersbord en een ruit van een basisschool eraan geloven. Toen besloot de burgemeester een camera te plaatsen in de wijk.

 

 

27 september 2016 –  Geert Wilders brengt verrassingsbezoek aan onrustige wijk in Maassluis

Op dinsdag 27 september bracht PVV leider Geert Wilders een bezoek bij bewoners aan het Burgemeestersplantsoen in Maassluis waar eerder een ruit was ingegooid. De politie was met een hond en agenten aanwezig om vooral jongeren op afstand te houden. De Dienst Bewaken en Beveiligen was met veel beveiligers aanwezig, die ook tevens bewapend waren. Geert wilders is een geruime tijd binnen in de woning geweest. Hij werd na zijn bezoek onder begeleiding van beveiligers naar zijn auto gebracht. Na het vertrek stuurde een mogelijke buurtvader alle jongeren terug naar hun eigen wijk. Het bezoek van Geert Wilders was onaangekondigd. Sinds drie dagen is er een noodbevel van kracht waardoor iedereen die niet gelijk naar de politie luistert direct zonder pardon wordt aangehouden. Sinds zondag is het weer rustig in de wijk. Vanavond is de laatste avond van het noodbevel. Burgemeester Edo Haan wil de maatregelen in de Burgemeesterswijk verlengen en dient vanavond tijdens de gemeenteraad om het aan te passen naar een noodverordening. Het komt op het zelfde neer, maar een noodbevel mag maximaal 3 dagen duren.

 

19 oktober – Vernielingen en mogelijke ‘horrorclown’ in Maassluis

Op woensdag 19 oktober was het in Maassluis weer onrustig door jongeren. Dit keer was het de Koningshoek, bij het trein-en-bus station. Diverse jongeren, zijn volgens een tweet, afgekomen op een horrorclown. De gemeente meldt op Twitter dat er inderdaad geruchten zijn over een horrorclown. Of deze ook daadwerkelijk in Maassluis was, is niet bekend. Wel hebben de jongeren diverse ruiten gesloopt van een bushokje en een hokje, die om een NS kaartjesapparaat stond. De gemeente heeft de glasscherven inmiddels opgeruimd. De politie is ook ter plaatse geweest.

 

22 oktober 2016 –  Diverse vernielingen en brutale inbraken bij winkels in Maassluis

In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 oktober hebben er in onder andere de Maassluise Burgemeesterswijk diverse vernielingen plaatsgevonden. Bij zeker drie winkels werden de ruiten vernield. Dit gebeurde bij kapperszaak Mon Cherie aan het Westeinde, bij Kleermakerij Maassluis aan het Westeinde en bij schildersbedrijf Marien van Eijmeren aan de Reigerstraat. Buurtbewoners hoorde rond half een ’s nachts geschreeuw in de straten. Bij Mon Cherie is de kas opbrengst en fooi gestolen. Eerder dit jaar werden er ook al ruiten vernield. De kleermakerij heeft dit jaar al vier keer zijn glas moeten opruimen. Bij schildersbedrijf Marien van Eijmeren werd ook wisselgeld uit de kassa meegenomen.

 

12 november 2016 – Landelijke sinterklaas intocht in Maassluis

Maassluis heeft zich van zijn beste kant laten zien. Meer dan 2,3 miljoen televisiekijkers hebben genoten van de beelden van onze mooie stad. De aankomst van Pakjesboot 12 in de oude haven, geflankeerd door de Furie en een vloot van historische schepen, was adembenemend mooi.

In de stad waren 20.000 mensen uit Maassluis en wijde omgeving op de been om het spektakel van de Sinterklaasintocht te beleven. Maassluis kan terugblikken op een fantastisch feest!

Wat overheerst zijn gevoelens van dankbaarheid en trots. Trots, omdat we de sterke punten van Maassluis zo goed over het voetlicht hebben kunnen brengen. Dat zijn niet alleen de fraaie beelden, maar ook het organisatievermogen, de creativiteit, de loyaliteit, de eensgezindheid en de geweldige inzet van zo veel vrijwilligers en professionals. Wist u dat er in de vroege ochtend van de intocht alleen al bijna duizend lunchpakketjes zijn uitgereikt aan medewerkers en vrijwilligers van de organisatie?

Ik ben dankbaar voor de goede afloop van een dag, die bedoeld was als een kinderfeest. En een kinderfeest is het ook geworden, voor jong en oud! Dat is uiteraard te danken aan het goede weer; het was een prachtige koude, maar zonnige herfstdag. Maar het was zeker ook te danken aan de geweldige inzet van de politie, de hulpdiensten, sponsoren, Stichting De Rode Mijter Company, medewerkers van de gemeente, alle vrijwilligers en iedereen die verder betrokken was bij de intocht.

Ik wil ook graag de inwoners en ondernemers bedanken, voor wie de organisatie van de intocht ook ongemak met zich meebracht. Zo’n 1.000 huishoudens hebben bijvoorbeeld tijdelijk elders parkeerruimte moeten zoeken.  Uiteindelijk heeft iedereen er het beste van gemaakt. Voor dat begrip en die medewerking ben ik ongelooflijk dankbaar.

Dat de intocht in Maassluis een succes was, wordt ook geïllustreerd door de berichten op de social media. De uitingen waren vrijwel zonder uitzondering, positief en vol lof voor de organisatie. En voor het feit dat Maassluis zo de nek heeft uitgestoken om onze nationale Sinterklaasviering op een traditionele, maar toch eigentijdse manier in te vullen.

Nogmaals dank aan iedereen die aan deze geweldige dag heeft bijgedragen. Tot slot raad ik iedereen aan een bezoekje te brengen aan het pop-up museum aan de Nieuwstraat 2 met een ontzettend leuke tentoonstelling over 1750 jaar Sinterklaasviering. Behalve maandag elke dag tussen 10 en 18 uur geopend tot en met 5 december.

Edo Haan

 

21 november 2016 – Ernstig ongeval op de A20; gevluchte dader aangehouden

Alert optreden van een beveiliger leidde op 21 november tot de aanhouding van een man die even daarvoor vermoedelijk bij een aanrijding op de A20 was betrokken.

De aanrijding ontstond rond 22.20 uur ter hoogte van Maasland toen de bestuurder van een personenauto achter op de auto vóór hem knalde. De twee inzittenden van die auto, een man en vrouw van 68 jaar uit Krimpen aan den IJssel, raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis. Zij liepen onder meer gebroken ribben op. Meteen na de aanrijding rende de bestuurder van de achterste auto weg, waarmee hij zich schuldig maakte aan het verlaten van plaats van ongeval, wat een misdrijf is. De man rende de naastgelegen weilanden in, waarbij hij door sloten moest waden om verder te komen.

Een beveiliger had via social media van de aanrijding en de weggevluchte bestuurder vernomen en zag op de Maassluissedijk een drijfnatte man rennen. De beveiliger sprak de man aan en zei tegen hem dat hij een taxi zou bellen. Hij belde echter 112. Agenten konden de verdachte snel daarna aanhouden. De verdachte stonk naar drank, stond onvast op zijn benen en had bloeddoorlopen ogen; voor de agenten alle reden te vermoeden dat de man gedronken had. Hij wilde echter niet meewerken aan een ademtest of bloedproef. Hij voldeed ook aan het signalement dat bekend was van de automobilist die na de aanrijding op de A20 was weggerend. De man werd voor de nacht ingesloten is na verhoor heengezonden. Hij is en blijft wel verdachte. Het onderzoek wordt voortgezet.

 

21 november 2016 – 20-jarige Maassluizer overleden aangetroffen naast het spoor

Een treinmachinist trof maandagochtend 21 november het lichaam aan van de 20-jarige Chi Yin Luong uit Maassluis. Chi Yin, ook wel John of Johnny genoemd, lag vlak langs het spoor nabij treinstation Maassluis-West. Hij kwam door ernstig letsel aan zijn hoofd om het leven. Wat er precies is gebeurd, dat is nog onduidelijk. De politie onderzoekt daarom alle mogelijke scenario’s. Om helder te krijgen wat er de laatste momenten van het leven van John is gebeurd, is een team van zeker 20 rechercheurs geformeerd. De politie en de familie vragen alle getuigen of mensen die meer informatie hebben, om zich te melden.

John was zondagavond 20 november even voor middernacht door zijn werkgever afgezet bij treinstation Den Haag CS. Via Den Haag Hollands Spoor reisde hij naar Schiedam. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij om 00.37 uur in Schiedam Centrum overstapt op de trein richting Hoek van Holland Haven. Er zijn geen camera’s op station Maassluis-West, maar gewoonlijk stapte John daar uit. Feit is dat maandagochtend om 08.15 uur zijn lichaam naast het spoor van treinstation Maassluis-West werd aangetroffen. Het is onduidelijk hoe John zijn verwondingen heeft opgelopen en wat eraan vooraf is gegaan. De politie onderzoekt dan ook alle scenario’s, van ongeval tot misdrijf.

Het rechercheteam heeft in de nacht van zondag op maandag in de trein vanaf Schiedam-Centrum naar station Maassluis-West reizigers gesproken en flyers uitgedeeld. Het team hoopte zo meer informatie te krijgen, bijvoorbeeld of reizigers John hadden gezien. De flyeractie leverde 3 tips op. Deze worden nader onderzocht.

 

27 november 2016 – Flat deels ontruimd en bewoner gewond bij brand in woning in Maassluis

Op zondag 27 november moesten diverse hulpdiensten uitrukken naar de Ververij in Maassluis. Daar werd een melding gedaan van een gebouwbrand. De brandweer heeft ter plaatse opgeschaald naar het sein ‘Middel brand’, waardoor er een officier van dienst ter plaatse kwam. De bewoner is met een rookinhalatie vervoerd naar ziekenhuis, meldt de veiligheidsregio. De woningen boven de brand zijn ontruimd. De brand ging gepaard met een fikse rookontwikkeling. Team brandonderzoek is opgeroepen.

 

29 november 2016 – Zwaar beschadigde vrachtwagen gaat met politiebegeleiding door Maassluis

Op dinsdag 29 november trof de politie een Bulgaarse vrachtwagen aan op de Rozenlaan in Maassluis. De politie stelde een onderzoek in, heeft de chauffeur onderworpen aan een blaastest en vroeg de verkeerspolitie erbij. De verkeerspolitie heeft gekeken naar de situatie en ook een klein onderzoek verricht. Na overleg met de andere agenten en bestuurder, is besloten de vrachtwagen naar een vrachtwagenparkeerterrein aan de Industrieweg in Maassluis te rijden. Dit was zo’n 2 kilometer verderop. De vrachtwagen werd begeleid door twee politievoertuigen. Verschillende mensen en automobilisten keken vreemd op van het “kapotte gevaarte”. Wat er met de vrachtwagen en chauffeur veder gaat gebeuren, is niet bekend. De schade komt vermoedelijk door het te lage viaduct aan de Maassluisweg in Maasland.

 

8 december 2016 – Man aangehouden voor wapenbezit en zelfgemaakte bom Maassluis

In een woning aan de Jan Luykenstraat heeft de politie donderdagavond meerdere zelfgemaakte wapens en een bom aangetroffen. De 45-jarige bewoner is aangehouden en zit vast.

Donderdagavond rond 22.30 uur stelde de politie een onderzoek in na een melding dat er in een woning op de Jan Luykenstraat in Maassluis diverse wapens lagen. Agenten vonden verschillende handgemaakte slag- en steekwapens, onder andere een zeis, een hamer en een hakmes. De man werd meteen aangehouden. Tijdens het fouilleren van de verdachte stuitten de politiemensen ook nog op een zelfgemaakte bom. De EOD heeft de bom op de Vlaardingsedijk in Maassluis laten ontploffen. De wapens zijn in beslag genomen.

 

19 december 2016 – Wijkagent pakt twee fietsendieven op in Maassluis

Een wijkagent heeft maandagochtend 19 december twee fietsendieven opgepakt. De twee mannen hadden bij Station Maassluis west twee fietsen gestolen. Een alerte getuige schakelde de politie in en gaf informatie door. Het waren twee mannen van rond de 20 jaar en vermoedelijk afkomstig van het Oostblok. De agent zette met de motor de achtervolging in op het fietspad langs de Nieuwe Waterweg. De eerste dief hield de agent aan en zette hem tijdelijk aan het hek vast met handboeien, waarna hij de 2e even verderop kon inrekenen. Het betrof de diefstal van een elektrische fiets en een gewone fiets. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau.