Maassluis klaar voor intocht; twee demonstratievakken ingericht

07/11

©112 Maassluis

De gemeente Maassluis en haar partners hebben zich de afgelopen maanden voorbereid op de landelijke intocht van de Sint. Een intocht waarbij de kinderen centraal staan. Ouders, verzorgers en belangstellenden: iedereen is van harte welkom. Om de intocht goed en veilig te laten verlopen zijn de volgende voorzieningen getroffen.

Demonstreren is een grondrecht, maar de burgemeester zal niet toestaan dat de intocht wordt verstoord. Hiervoor zijn spelregels opgesteld. Zo zijn er twee vakken waar mensen kunnen demonstreren.

Tot nu toe is er één partij die zich heeft aangemeld om te demonstreren. Het gaat om de Nederlandse Volks-Unie, zij krijgt een vak ter hoogte van de Zuiddijk en het einde van de Fenacoliuslaan.  Een overzicht van de spelregels staat vanaf dinsdag 8 november op de gemeentelijke website bij het onderdeel Sinterklaas. Er is nog een ander vak, maar tot nu toe heeft de gemeente hiervoor geen aanmelding gekregen. Het gaat om de Lijndraaiersbrug.

Voor de bezoekers zijn 2000 parkeerplaatsen beschikbaar. Daarnaast laat NS verlengde treinen rijden en worden er extra bussen ingezet.

Daarnaast krijgen alle kinderen die het feest bezoeken een polsbandje. Hierop kunnen ouders/verzorgers hun contactinformatie noteren. Mocht een kind ‘kwijtraken’, dan zijn er vier posten waar ze door hun ouders/verzorgers kunnen worden opgehaald.  Ook zijn er vier EHBO-posten.

Voor publieksinformatie en de plattegrond kunnen bezoekers terecht op www.ervaarmaassluis.nl.