Geert Wilders brengt verrassingsbezoek aan onrustige wijk in Maassluis

Op dinsdag 27 september bracht PVV leider Geert Wilders een bezoek bij bewoners aan het Burgemeestersplantsoen in Maassluis waar eerder een ruit was ingegooid. De politie was met een hond en agenten aanwezig om vooral jongeren op afstand te houden. De Dienst Bewaken en Beveiligen was met veel beveiligers aanwezig, die ook tevens bewapend waren. Geert wilders is een geruime tijd binnen in de woning geweest. Hij werd na zijn bezoek onder begeleiding van beveiligers naar zijn auto gebracht. Na het vertrek stuurde een mogelijke buurtvader alle jongeren terug naar hun eigen wijk. Het bezoek van Geert Wilders was onaangekondigd. Sinds drie dagen is er een noodbevel van kracht waardoor iedereen die niet gelijk naar de politie luistert direct zonder pardon wordt aangehouden. Sinds zondag is het weer rustig in de wijk. Vanavond is de laatste avond van het noodbevel. Burgemeester Edo Haan wil de maatregelen in de Burgemeesterswijk verlengen en dient vanavond tijdens de gemeenteraad om het aan te passen naar een noodverordening. Het komt op het zelfde neer, maar een noodbevel mag maximaal 3 dagen duren.