september 2016

Op zaterdag 8 oktober hield de politie diverse alcoholcontroles in Maassluis en Vlaardingen. Wij waren hierbij aanwezig om te kijken hoe zo een controle werkt, wat er aan vooraf gaat en wat er verder bij komt kijken.

Enkele agenten hebben de taak om de controle te coördineren en materialen te verzorgen. De (vrijwillige-)agenten krijgen een mailtje met informatie over de controle. In dit geval moesten de agenten om 16:00 aanwezig zijn op politiebureau Maassluis voor de briefing die gegeven werd door de coördinerende agent. In deze briefing worden belangrijke aandachtpunten besproken, de locaties en werkwijze. Wanneer de briefing klaar was gingen de agenten de benodigde spullen pakken, zoals pionnen, blaasapparaten en veiligheidshesjes. Met een aantal voertuigen, waaronder motoren en een Mobiele Commando Unit vertrokken de agenten naar de eerste controleplaats. De meldkamer en andere eenheden worden ook in kennis gesteld.

dsc06003

Op de afgesproken locatie werden alle voertuigen opgesteld. De MCU (Mobiele Commando Unit) werd neergezet, pionnen werden geplaatst en motoragenten namen hun positie in. Wanneer dit allemaal gereed was kon de controle van start. In dit geval was de controle op de Maasdijk en Dr. Albert Schweitzerdreef in Maassluis. Zowel rechts als links stonden diverse agenten opgesteld, die bestuurders lieten blazen. Op een blaasapparaat komen de volgende termen voor:

P= gewoon weg vervolgen < onder de wettelijke grens. PA= gewoon weg vervolgen voor bestuurders die langer dan 5 jaar rijbewijs hebben, aanhouden voor beginnende bestuurders ( korter dan 5 jaar het rijbewijs) A(alert)= aanhouden F= aanhouden

112Maassluis | Tom | Politie houdt grote alcoholcontrole in Maassluis en Vlaardingen

Wanneer je een P blies kreeg je een BOB-sleutelhanger en mocht je doorrijden. Als je een van de andere termen blies werd je aangehouden en moest je mee naar de MCU. In deze MCU stond een ademanalyseapparaat die het aantal Ugl kan meten. Wanneer je boven de 220 Ugl zit ben je strafbaar en volgt er een proces-verbaal. Iedereen is verplicht om mee te werken aan deze test. Wanneer u niet kan of weigert te blazen wordt er een bloedtest afgenomen.

Tijdens de controle werd er uiteraard ook aan de agenten gedacht. Zo kwam er af en toe een bakkie koffie langs en worden er lunchpakketten uitgedeeld.

De motorrijders lette voornamelijk op mensen die de controle proberen te vermijden. Zij zetten dan de achtervolging in en geven hen een volg-of-stopteken. Deze mensen moeten dan alsnog blazen. Ook kan de motoragent voertuigen zelf meenemen waarvan hij of zij vermoedt dat de bestuurder gedronken heeft. Verder worden er ook scooterrijders meegenomen naar de controleplaats.

Op zaterdag heeft de politie op drie locaties gecontroleerd. De Dr. Albert Schweitzerdreef, de Rozenlaan in Maassluis en het Burgemeester van Lierplein in Vlaardingen. Vaak worden de uitgaanswegen naar de snelweg gekozen. Controles zijn na een aantal uur bekend, vandaar wordt er regelmatig van locatie gewisseld.

Wanneer de controle ten einde loopt worden alle blaastuutjes opgehaald en verzameld in een grote zak. Op het politiebureau worden alle tuutjes geteld, zodat er bekeken kan worden hoeveel bestuurders geblazen hebben. Zodra dit gebeurd is wordt gekeken of alle spullen compleet zijn en worden de hesjes en zaklampen ingeleverd. De informatie over het aantal bestuurders en aanhoudingen wordt doorgeven aan de afdeling communicatie van de politie, die hier een persbericht van kunnen maken.

112Maassluis | Tom | Politie houdt grote alcoholcontrole in Maassluis en Vlaardingen

De controle werd door onder andere politievrijwilligers gehouden. De agenten hebben geen vuurwapen, maar hebben wel bevoegdheden en mogen tevens in een opvallende politiewagen rijden. Deze agenten zijn één of meerdere keren in dienst om controles te houden of te surveilleren.

Wij bedanken alle politieagenten die meegewerkt hebben en in het bijzonder agent Ron.

Namens 112 Maassluis; bedankt dat we mee mochten.

 

Tips banner

Landelijk nieuws

Auto raakt van de weg en komt tegen winkelpui tot stilstand in Swalmen.

Swalmen - Vrijdagmiddag rond 13.30 uur is op de Rijksweg-zuid in Swalmen een auto van de weg geraakt en tegen een pui van een reisbureau tot stilstand gekomen . Door de klap zijn een stuk muur en een kozijn beschadigd . Ook een ruit moest het ontgelden . Ook de auto zelf had zichtbare schade . Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt .  

Lees verder...
Deel van A6 tijdelijk afgesloten

Lelystad - Een deel van de A6is vanavond om 20:00 afgesloten vanwege wegwerkzaamheden. Het gaat om het stuk snelweg tussen de afslagen Lelystad (afrit 10) en Lelystad-Noord (afrit 11) richting Emmeloord. Op vrijdagochtend 6:00 is de weg weer open. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de bovenste laag asfalt. Via borden is een omleiding aangegeven.

Lees verder...
Getuigen verkeersongeval gezocht

Almelo - op woensdag 30 mei omstreeks 07.50 uur, reed een bromfiets met daarop het slachtoffer over het fietspad van de N349. Hij reed in de richting van Mariaparochie en kwam vanuit Almelo. Bij het naderen van een groep fietsers gaf de bestuurder door middel van claxonneren aan dat hij er langs wilde. De meeste fietsers weken uit, echter een fietser kwam op zijn weghelft waardoor de oude man op de bromfiets uit moest wijken. Hij kwam hierdoor ten val. Met als gevolg enkele schaafwonden aan hoofd en handen en pijnlijke ribben. De fietsers zijn niet gestopt. De veroorzaker betrof een blanke jongen van ongeveer 17 of 18 jaar oud en droeg wit t-shirt. Het slachtoffer wil graag in contact komen met de persoon die de oorzaak is van de valpartij. Ben jij degene die hierbij betrokken was, of weet je wie dit zou moeten zijn? Bel dan via 0900-8444 onder vermelding van zaaknummer 2018236107.

Lees verder...
Politie zoekt getuigen na explosie in woning

Zutphen - De recherche is een onderzoek gestart nadat er in de nacht van woensdag op donderdag 31 mei een explosie plaatsvond in een woning aan de Lunettestraat in Zutphen. De politie gaat er vanuit dat de explosie is veroorzaakt door een explosief. Omstreeks 3.45 uur kregen de hulpdiensten een melding dat er een explosie was in de woning. Er raakte niemand gewond, maar de woning raakte wel zwaar beschadigd. De recherche startte een onderzoek waaruit blijkt dat er waarschijnlijk een explosief in de woning is ontploft. Om wat voor soort explosief het gaat is nog onduidelijk. Getuigen Het rechercheonderzoek richt zich op sporen in en rond de woning. Ook wordt gezocht naar getuigen en wordt er een buurtonderzoek uitgevoerd. Daarnaast hoop de politie dat er getuigen zijn die informatie hebben die kan helpen bij het onderzoek. Iets gezien of gehoord? Misschien heeft u rond het tijdstip van de explosie iets gezien of gehoord in de Lunettestraat of daar in de buurt? Of heeft u andere informatie die de politie kan helpen? Neem dan contact op via 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000

Lees verder...
Politie zoekt getuigen van gewelddadige beroving in Apeldoorn

Apeldoorn - In de nacht van woensdag op donderdag 31 mei werd rond 01.30 uur een man uit Apeldoorn door twee mannen mishandeld en beroofd van zijn portemonnee. Dit gebeurde aan de Laan van Zevenhuizen in Apeldoorn. De politie zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over dit incident. Het slachtoffer was even daarvoor in de buurt van het Mheenpark aangesproken door twee mannen. Toen hij even later aan de Laan van Zevenhuizen was, fietsten de twee mannen weer naar hem toe. Een van de mannen sloeg het slachtoffer hard op zijn kaak, waardoor hij viel. De verdachte pakte vervolgens de portemonnee van het slachtoffer waarna hij er samen met de andere man op de fiets vandoor ging via de Sluisoordlaan richting het centrum. De verdachte die het slachtoffer sloeg was een blanke man van ongeveer 1.85 meter lang met een normaal postuur en kort, blond haar. De man die bij hem was, was ook blank, ongeveer 1.80 meter lang en had ook een normaal postuur. Getuigen gezocht Ondanks de summiere beschrijving van de daders, hoopt de politie op getuigen die in de nacht van 31 mei iets opvallends hebben gezien. Slaat u aan op dit signalement en heeft u informatie die van waarde kan zijn voor het onderzoek? Bel dan 0900-8844.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws