blogname

112
maassluis.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Enorme verkeersdrukte in Maassluis na storing Beneluxtunnel


Op vrijdag 23 februari was er in Maassluis een grote verkeerschaos. De Beneluxtunnel was volledig afgesloten na een storing.

Omdat Maassluis een veerboot heeft, die vaart tussen Maassluis en Rozenburg, kwamen honderden automobilisten naar Maassluis toe. Dit zorgde voor een grote ontstopping op de hoofdwegen en een aantal zijwegen. Straten zoals de Industrieweg, de Mozartlaan, de Westlandseweg en de Laan 1940-1945 stonden voornamelijk richting de pont vast.

Team Handhaving en Toezicht heeft op de Industrieweg nabij de Deltaweg het verkeer geregeld en begeleid.  Een persoon negeerde een stopteken en reed in op een handhaver. De handhaver raakte gelukkig niet gewond.

Veel mensen hadden onbegrip voor de situatie en overtraden de regels. Zo gingen zij tegen de richting in, reden over het voetpad of namen het fietspad als alternatief van de rijbaan.

Rond 19.30 is besloten de weg naar de pont af te sluiten. Hierdoor werd al het verkeer richting de A20, tussen Maassluis en Vlaardingen, gestuurd. Deze was al enkele uren filevrij.

Rond 20.45 uur was  de verkeerschaos voorbij en konden mensen weer normaal door Maassluis rijden.

 

 

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws