blogname

112
maassluis.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Maeslantkering in Hoek van Holland dicht voor hoog water


Door de storm die over Nederland trekt heeft Rijkswaterstaat besloten om De Maeslantkering te sluiten. Normaal gebeurt dat alleen wanneer het water in Rotterdam 3 meter boven NAP komt. Nu is dat eenmalig verlaagt naar 2,60 meter boven NAP, zodat de sluiting getest kan worden.

De sluiting gaat volledig automatisch en kan dus nog worden geannuleerd. De kades in Maassluis zullen hoogst waarschijnlijk wel onderlopen met water, zo schrijft de WOS. Parkeren wordt dan ook afgeraden.

Het KNMI heeft inmiddels code Oranje afgegeven voor sommige delen in het land. In Zuid-Holland geldt voor alsnog code Geel.

Sinds middernacht heeft de brandweer in de regio meer dan 400 meldingen verwerkt. De piekmomenten waren tussen 3.00 uur en 5.00 uur in de ochtend en sinds 10.00 uur. Bel alleen 112 bij acuut gevaar. De meldkamer is uitgebreid met extra centralisten. Ook vanuit Spijkenisse worden ondersteund met een 'decentrale meldkamer' in verband met de grote hoeveelheid meldingen.


Hieronder de verwachte tijden over de sluiting:

12:10 Stremming scheepvaart
14:10 Start sluiting waterkering
14:50 Start afzinken
15:50 Maeslantkering afgezonken
16:20 Hoogwaterpiek Rotterdam

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws