blogname

112
maassluis.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!

Code geel voor (zeer) zware windstoten op woensdag 3 januari


Woensdag krijgen we aan de kust te maken met een westerstorm. In de loop van de nacht komen er lokaal zware windstoten van 80-100 km/uur voor, tijdens buien mogelijk zeer zware windstoten tot ongeveer 110 km/uur. Overdag houdt de storm aan de kust tot in de tweede helft van de middag aan. Ook dan zijn er zware windstoten van 80-100 km/uur, langs de kust mogelijk tot ongeveer 110 km/uur. Pas tegen de avond neemt de wind af. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de verwachte (zeer) zware windstoten.

Bron: KNMI

Op 3 januari rond 16.00 wordt een waterstand van 233 cm verwacht. Dit is te zien op de website van Rijkswaterstaat. Volgens een kaart van de Gemeente Rotterdam kan dit leiden tot het overlopen van de Burgemeester de Jonghkade en een klein deel van Govert van Wijnkade in de Buitenhaven. De gemeente Maassluis heeft een hoogwaterregeling in werking gesteld.

Koning Willem-Alexanderboulevard

Door hekgolven van voorbij varende schepen kan water over delen van de Koning Willem-Alexanderboulevard stromen (de boulevard langs de Nieuwe Waterweg).

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws