blogname

112
maassluis.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!

Gemeente Maassluis zet opnieuw Vuurwerkdetectiesysteem in


De gemeente Maassluis maakt ook dit jaar weer gebruik van een vuurwerkdetectiesysteem in Maassluis. Recentelijk is het systeem weer geactiveerd, zodat handhaving en politie weten waar en wanneer er vuurwerk wordt afgestoken. Zo'n melding wordt binnen 10 seconden na het afsteken van vuurwerk verstuurd naar telefoons van de handhavers.

Het vuurwerkdetectiesysteem werd vorig jaar voor het eerst gebruikt als proef. Het systeem kostte de gemeente toen 17.500 euro. Met het systeem kan het afsteken van vuurwerk tot op de meter nauwkeurig worden getraceerd door geplaatste meters in de stad. Deze meters zijn geplaatst op plekken waar veel overlast wordt verwacht.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws