Jeugdigen staande gehouden na betreden sloopflat Bilderdijklaan in Maassluis

Op maandagavond 4 december werd er aan de Bilderdijklaan in Maassluis gezien dat meerdere personen de leegstaande flat inliepen. Dit werd heel snel gemeld in de BuurtWhatsApp en 112 werd gebeld. Op dat moment had de politie even geen personeel vrij door andere prioriteitsmeldingen. Bewoners gaven in de Whatsapp aan om het pand af te zetten in afwachting van politie. Erg goed initiatief, meldt de politie.

Even later kwam de politie ter plaatse en konden de personen in het flat staande gehouden worden. Het bleek hier te gaan om baldadige jeugdigen. De jeugdigen zijn allen doorverwezen naar HALT.

De wijkagent geeft aan dat de flats gevaarlijk zijn in verband gevaren zoals asbest en losse stenen. Al met al een top actie van verantwoordelijke bewoners in samenwerking met de politie.

Lokaal nieuws

Ruim 5000 badeendjes bij duckrace in stadshart van Maassluis

Op zaterdagmiddag 26 mei was er in het Maassluise Stadshart een duckrace georganiseerd door voetbalclub Excelsior Maassluis. De Zuidvliet werd gevuld met circa 5000 badeendjes. De eendjes moesten een afstand van zo'n 100 meter afleggen. De Maassluise jeugdbrandweer hielp een handje met wat extra waterkracht. Mensen konden een eendje kopen en kregen daarbij een nummer. Er werden veel prijzen weggegeven. De hoofdprijs is een vakantie naar Curaçao. Ook was er een E-bike te winnen, diverse geldbedragen en cadeaubonnen en een ballonvaart. De race startte rond 13.00 uur en het startsein werd gegeven door burgemeester Edo Haan. Rond 13.50 uur was de race te einden. Bekijk hier de video.

Lees verder...
Verdachte van auto-inbraak aangehouden dankzij alerte buurtbewoners

Op donderdagmiddag 24 mei kreeg de politie een melding van een auto-inbraak aan de Mozartlaan in Maassluis. Direct ging de politie ter plaatse om eventuele daders nog in de kraag te kunnen vatten. Vlak na de inbraak werd er niemand meer aangehouden door de politie. Alerte buurtbewoners hadden goeden en bruikbare informatie voor de politie. Dit zorgde ervoor dat de politie de verdachte op donderdagavond alsnog kon aanhouden. Het voertuig had schade aan onder andere het raam. Of de dader ook buit heeft gemaakt, is niet bekend.

Lees verder...
Metro op Hoekse Lijn pas in 2021 naar strand

De metro op de Hoekse Lijn gaat pas vanaf 2021 rijden naar Hoek van Holland Strand. Dit maakte de Rotterdamse wethouder Adriaan Visser bekend. Het project is al meerdere keren uitgesteld. In het najaar van 2018 moet de metro rijden over het vernieuwde spoor tussen Hoek van Holland en Schiedam. Het station Hoek van Holland Haven wordt dit najaar opgeleverd. In eerste instantie zou de metro in 2019 gaan rijden naar Hoek van Holland Strand, maar dat is nu twee jaar uitgesteld. Niet alleen de vertraging gooit roet in het eten, ook bezwaren van bewoners en natuurorganisaties zijn een probleem. De Raad van State doet binnenkort uitspraak over de zaak. Het definitief ontwerp was begroot op bijna 60 miljoen euro. Dat wordt 15 miljoen meer.

Lees verder...
Grote milieucontrole gehouden in Maassluis en Vlaardingen

Op maandag 21 mei werden er in Maassluis en Vlaardingen milieucontroles gehouden door Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, SportVisserijBelangen Delfland, Politie en handhavers van de gemeente Vlaardingen en Maassluis. In het buitengebied werden ruim honderdvier vissers gecontroleerd op vergunningen. Er werden zeven bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het varen zonder vaarbewijs, rijden op een scooter zonder rijbewijs en onjuiste visvergunningen. Ook werden er bekeuringen geschreven voor loslopende honden. Mensen die aan het barbecueën waren werden preventief aangesproken op het achterlaten van afval.

Lees verder...
Burgemeester Haan bezoekt overvallen Lidl aan Westeinde in Maassluis

Op woensdag 16 mei bezocht burgemeester Edo Haan de overvallen Lidl aan het Westeinde in Maassluis. De burgervader van Maassluis ging langs bij Ozlem, die tijdens de overval achter de kassa zat. Aldus Haan op Facebook. Tegen sluitingstijd kwamen vrijdagavond 11 mei twee mannen een supermarkt aan de Westeinde binnen. Met een kassalade verlieten ze de winkel. Niemand raakte gewond, maar het personeel was erg geschrokken. Heeft u de daders gezien, voor of na de overval op het Westeinde? Weet u waar ze vanaf het park achter het winkelcentrum naartoe zijn gevlucht? Of heeft u andere informatie? De politie hoort het graag! Neem contact op met de recherche via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Ruim 5000 badeendjes bij duckrace in stadshart van Maassluis

Op zaterdagmiddag 26 mei was er in het Maassluise Stadshart een duckrace georganiseerd door voetbalclub Excelsior Maassluis. De Zuidvliet werd gevuld met circa 5000 badeendjes. De eendjes moesten een afstand van zo'n 100 meter afleggen. De Maassluise jeugdbrandweer hielp een handje met wat extra waterkracht. Mensen konden een eendje kopen en kregen daarbij een nummer. Er werden veel prijzen weggegeven. De hoofdprijs is een vakantie naar Curaçao. Ook was er een E-bike te winnen, diverse geldbedragen en cadeaubonnen en een ballonvaart. De race startte rond 13.00 uur en het startsein werd gegeven door burgemeester Edo Haan. Rond 13.50 uur was de race te einden. Bekijk hier de video.

Lees verder...
Dode en gewonde bij ernstig ongeval tussen auto en vrachtauto

Nijmegen - Zaterdagochtend is bij een ernstig verkeersongeval op de Nieuwe Ubbergseweg een dode en gewonde gevallen laat de politie weten. Het ongeval vond plaats tussen een personenauto en vrachtwagen. Meerdere ambulances en de traumahelikopter gingen ter plaatse. Het ging fout toen de automobilist af wilde slaan naar de Ubbergseweg. De dode en gewonde waren inzittenden van de personenauto, de vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. De weg in de richting van Nijmegen is afgesloten vanwege bergingswerkzaamheden en politie onderzoek. Door de afsluiting stond er aan de andere kant ook een behoorlijke file. Omrijden werd aangeraden.

Lees verder...
Auto in de vernieling na aanrijding in Reuver

Reuver - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een auto verwoest na een aanrijding met lantaarnpalen en een fietsenrek op de Rijksweg in Reuver. Toen eenmaal de auto stil stond zijn de bestuurder en eventuele inzittende gevlucht en tot heden nog spoorloos. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Waarom de personen gevlucht zijn is ook nog niet bekend. Het wrak is afgesleept door een berger zodat de politie een onderzoek kan gaan starten om de toedracht te achterhalen en wie de inzittende waren. Getuigenoproep De politie is op zoek naar getuigen. Mogelijk heeft u camerabeelden die iets geregistreerd hebben dan wil de politie dat graag weten. U kunt dit doorgeven via telefoonnummer 0900-8844. Of  Meld Misdaad Anoniem via het gratis telefoonnummer 0800-7000 Vermeld hierbij het registratienummer 2018077597. De getuigen die de politie al gesproken heeft hoeven zich uiteraard niet nog een keer te melden.  

Lees verder...
Bewoners onwel bij woonzorgcentrum Notenhout

Nijmegen - Zaterdagochtend zijn twee oudere personen onwel geworden bij woonzorgcentrum De Notenhout aan de OC Huismanstraat. Er werd gedacht dat er sprake zou zijn van koolmonoxidevergiftiging en de brandweer werd ingeschakeld. De woordvoerster van de brandweer laat weten dat er metingen zijn verricht, maar dat er geen hoge concentratie koolmonoxide werd gemeten. Het pand is geventileerd door de brandweer. De twee onwel geworden personen zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet duidelijk wat de reden is van de onwel wording.

Lees verder...
Ongeval met twee auto's bij spoorwegovergang Vierpaardjes in Venlo.

Venlo - Vrijdagmiddag rond 15.30 uur zijn op de Vierpaardjes in Venlo twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de spoorwegovergang . Bestuurders zijn ter plaatse door het ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde niet naar het ziekenhuis . . De toedracht van het ongeval is niet bekend .

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws