blogname

112
maassluis.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!

Burgemeester Haan baalt van onaangekondigde politieactie in Maassluis


Burgemeester Haan baalt ervan, dat hij niet op de hoogte is gesteld van een politieactie in Maassluis. Vrijwilligers van de politie gingen langs woningen om te inventariseren of ze over een camera beschikken. Burgemeester Haan vindt dat de politie hem van een dergelijke actie vooraf op de hoogte had moeten stellen.

Een aantal leden uit de gemeenteraad dacht dat het voorval 'fake-nieuws' was. Zei beargumenteerde dat de politie zoiets nooit zal doen. De burgemeester geloofde ook niet dat het de politie was en zei het volgende: "Dit soort geruchten moeten we onmiddellijk de wereld uit hebben. Deze week nog zal er communicatie plaatsvinden over het waarheidsgehalte van dit gerucht". Later bleek het wel degelijk om echte politievrijwilligers te gaan.

Burgemeester Haan gaat de actie nabespreken met de wijkagent. Bij een aantal mensen was het niet duidelijk dat de politie voor de deur stond.


Camera in beeld
De politie probeert een landelijk netwerk op te bouwen met camera's en deze zo goed mogelijk in kaart te brengen. Dit zijn camera's van zowel particulieren als bedrijven. De beelden worden gebruikt voor opsporing bij bijvoorbeeld een misdrijf.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws