blogname

112
maassluis.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Grote noodpompen geplaatst na massale vissterfte in Maassluis


Op woensdagochtend 11 oktober werden er bij de Wateringse Sluis in Maassluis twee noodpompen geplaatst. Deze pompen kunnen samen 40 kuub water doorspoelen per minuut. Met deze maatregel kan Het Hoogheemraadschap van Delfland het water vanuit Midden-Delfland naar Maassluis sturen en afvoeren op Het Scheur (de Nieuwe Waterweg). Hiermee spoelt het bedrijf het water in de Zuidvliet en Noordvliet door.

Door de maatregel liggen er grote buizen op de Wip naar de Stadhuiskade toe. Er is een verhoging van hout over de pijpen geplaatst, zodat voetgangers en fietsers wel kunnen doorrijden.

Maandagochtend 9 oktober werden honderden dode vissen aangetroffen in de Zuidvliet. De gemeente doet samen met Het Hoogheemraadschap van Delfland onderzoek en hoopt op korte termijn een onderzoeksresultaat.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws