blogname

112
maassluis.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Twee noodpompen voor doorspoelen Zuidvliet en Noordvliet


Woensdagochtend worden bij de Wateringse Sluis in Maassluis twee noodpompen geplaatst. Deze pompen kunnen 40 kuub water doorspoelen per minuut. Met deze maatregel kan Het Hoogheemraadschap van Delfland water vanuit Midden-Delfland naar Maassluis sturen en afvoeren op de Nieuwe Waterweg. Hiermee spoelen zij het water in de Zuidvliet en Noordvliet door.

Maandagochtend 9 oktober werden honderden dode vissen aangetroffen in de Zuidvliet. De gemeente doet samen met Het Hoogheemraadschap van Delfland onderzoek en hoopt op korte termijn een onderzoeksresultaat. Er wordt afgeraden om de vissen en het water aan te raken. Wie nog dode vissen ziet kan contact opnemen met Het Hoogheemraadschap.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws