blogname

112
maassluis.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Zeer grote brand in hooischuur in Maasland [Update Foto + Video]


Op maandagavond 2 oktober is er in een hooischuur aan de Kwakelweg in Maasland (ZH) een grote brand uitgebroken. De brandweer schaalde als snel op naar het sein "zeer grote brand" en liet extra personeel en materieel ter plaatse komen.

Volgens een woordvoerder gaat het om een boerderij met meerdere schuren aan elkaar vast. ,,In de derde schuur is de brand ontstaan. We zijn nu met man en macht aan het proberen om de eerste en tweede schuur te behouden.'' Bij de brand kwam veel rook vrij, en er wordt dan ook geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Voor zover bekend zijn er nog geen gewonden gevallen.

De veiligheidsregio laadt het volgende weten: "Paardenstal nabij brand is niet betrokken. Houdt weg vrij voor hulpdiensten." . De bluswerkzaamheden zullen nog uren gaan duren. Personeel kwam vanuit de gehele regio. De brandweer laat een grijpmachine komen om het hooi uit elkaar te halen. De paarden uit de nabijgelegen stal worden elders opgevangen in verband met de rook.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws