14-jarige Xavierno uit Maasland vermist (update)

Update:
De 14-jarige Xavierno uit Maasland is weer terecht. Hij werd door een alerte burger in Capelle aan den IJssel gezien en meegenomen door de politie.

De 14-jarige Xavierno wordt sinds vannacht vermist uit Maasland. De politie meldt dat op Twitter. De jongen heeft een tenger postuur, is 174 cm en heeft een donkere huidskleur.

Er is nog geen foto vrijgegeven. Mensen met tips kunnen de politie bellen via 0900-8844

Lokaal nieuws

Sloep volledig uitgebrand bij Trekkade in Maasland

Op zaterdagmorgen 16 juni moest de brandweer uitrukken naar de Trekkade in Maasland voor een melding van een bootje in brand. Rond 05.00 uur stond een sloep volledig in brand en daarbij kwam veel rook vrij. De brandweer van Maasland heeft de brand weten te blussen, maar kon niet voorkomen dat de sloep volledig uitbrandde. De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie sluit brandstichting niet uit en zoekt getuigen die iets gezien of gehoord hebben.

Lees verder...
Jeugddetentie en werkstraf voor dief die uit scholen en kerk stal in Maassluis en Maasland

Een 18-jarige Maassluise dief moet 44 dagen in jeugddetentie en een werkstraf van 40 uur uitvoeren voor meerdere diefstallen. Hij stal tussen augustus 2017 en januari 2018 uit onder meer voetbalkleedkamers, scholen en de protestantse kerk in Maassluis en Maasland. De verdachte nam vooral mobiele telefoons en losgeld mee uit de ruimtes. Hij stal bij voetbalclubs VDL en Excelsior en nam daarbij twee Samsung-telefoons en in totaal 81 euro mee. In een Maaslandse school werden vier leerlingen bestolen van hun pinpas en telefoon. In een Maassluise school werd ook een telefoon gestolen. De 18-jarige Maassluizer stal in december 2017 een tas met sleutels en een portemonnee uit een woning. Met een pinpas uit de woning pinde hij 25 euro. Later waren ook andere huizen aan de beurt bij de dief. In de Groote Kerk doorzocht de jonge dief meerdere jassen en nam daarbij autosleutels mee. De politie hield hem daarna aan bij de fietsenstalling aan de Stationsweg in Maassluis. Hierbij werd hij aangetroffen op een gestolen fiets. De rechtbank bepaalde verder, dat de man aan meerdere benadeelde partijen geld moet terugbetalen. Aldus de WOS

Lees verder...
Duiker zoekt naar gedumpte spullen in Boonervliet in Maassluis

Op donderdagavond 14 juni heeft een duiker gezocht naar gedumpte spullen in de Boonervliet in Maassluis. De melder had in de nachtelijke uren mensen wat in het water horen dumpen. De handhaving heeft de sloot laten doorzoeken naar voorwerpen. Er werden onder andere een kluis, kinderfietsje en stalenpijpen gevonden. De spullen zijn weggehaald, omdat met het warme weer de brug vaak wordt gebruikt om vanaf te springen.

Lees verder...
Politie pakt snelheidsduivels aan op Westlandseweg in Maassluis

Op woensdagavond 13 juni hield de politie een snelheidscontrole op de Westlandseweg in Maassluis. Dit gebeurde na aanleiding van diverse klachten van omwonenden. De politie schreef diverse bekeuringen uit. De hoogst gemeten snelheid betrof 78 kilometer per uur. De politie zegt, dat de controle zeker meerdere keren gaat plaatsvinden.

Lees verder...
Veel overlast door verkeerd aangeboden afvalzakken in Maassluis

De afvalcontainers in Maassluis zitten vol of mensen zetten hun zak naast de container, en dat zorgt voor veel overlast. Afvalzakken worden door ongedierte opgemaakt. Hierdoor verspreidt het afval zich door de straten en blijft een nare stank achter. Recentelijk gaf het college al aan strenger te gaan controleren op verkeerd aangeboden afval. De handhavers van de gemeente Maassluis zullen binnenkort gaan handhaven op het verkeerd aanbieden van huisafval naast containers. De gemeenteraad stemde in om bestuurlijke boetes te kunnen heffen wanneer men bijvoorbeeld vuilniszakken naast de afvalbakken plaatst, in plaats van erin.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Auto raakt van de weg en komt tegen winkelpui tot stilstand in Swalmen.

Swalmen - Vrijdagmiddag rond 13.30 uur is op de Rijksweg-zuid in Swalmen een auto van de weg geraakt en tegen een pui van een reisbureau tot stilstand gekomen . Door de klap zijn een stuk muur en een kozijn beschadigd . Ook een ruit moest het ontgelden . Ook de auto zelf had zichtbare schade . Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt .  

Lees verder...
Deel van A6 tijdelijk afgesloten

Lelystad - Een deel van de A6is vanavond om 20:00 afgesloten vanwege wegwerkzaamheden. Het gaat om het stuk snelweg tussen de afslagen Lelystad (afrit 10) en Lelystad-Noord (afrit 11) richting Emmeloord. Op vrijdagochtend 6:00 is de weg weer open. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de bovenste laag asfalt. Via borden is een omleiding aangegeven.

Lees verder...
Getuigen verkeersongeval gezocht

Almelo - op woensdag 30 mei omstreeks 07.50 uur, reed een bromfiets met daarop het slachtoffer over het fietspad van de N349. Hij reed in de richting van Mariaparochie en kwam vanuit Almelo. Bij het naderen van een groep fietsers gaf de bestuurder door middel van claxonneren aan dat hij er langs wilde. De meeste fietsers weken uit, echter een fietser kwam op zijn weghelft waardoor de oude man op de bromfiets uit moest wijken. Hij kwam hierdoor ten val. Met als gevolg enkele schaafwonden aan hoofd en handen en pijnlijke ribben. De fietsers zijn niet gestopt. De veroorzaker betrof een blanke jongen van ongeveer 17 of 18 jaar oud en droeg wit t-shirt. Het slachtoffer wil graag in contact komen met de persoon die de oorzaak is van de valpartij. Ben jij degene die hierbij betrokken was, of weet je wie dit zou moeten zijn? Bel dan via 0900-8444 onder vermelding van zaaknummer 2018236107.

Lees verder...
Politie zoekt getuigen na explosie in woning

Zutphen - De recherche is een onderzoek gestart nadat er in de nacht van woensdag op donderdag 31 mei een explosie plaatsvond in een woning aan de Lunettestraat in Zutphen. De politie gaat er vanuit dat de explosie is veroorzaakt door een explosief. Omstreeks 3.45 uur kregen de hulpdiensten een melding dat er een explosie was in de woning. Er raakte niemand gewond, maar de woning raakte wel zwaar beschadigd. De recherche startte een onderzoek waaruit blijkt dat er waarschijnlijk een explosief in de woning is ontploft. Om wat voor soort explosief het gaat is nog onduidelijk. Getuigen Het rechercheonderzoek richt zich op sporen in en rond de woning. Ook wordt gezocht naar getuigen en wordt er een buurtonderzoek uitgevoerd. Daarnaast hoop de politie dat er getuigen zijn die informatie hebben die kan helpen bij het onderzoek. Iets gezien of gehoord? Misschien heeft u rond het tijdstip van de explosie iets gezien of gehoord in de Lunettestraat of daar in de buurt? Of heeft u andere informatie die de politie kan helpen? Neem dan contact op via 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000

Lees verder...
Politie zoekt getuigen van gewelddadige beroving in Apeldoorn

Apeldoorn - In de nacht van woensdag op donderdag 31 mei werd rond 01.30 uur een man uit Apeldoorn door twee mannen mishandeld en beroofd van zijn portemonnee. Dit gebeurde aan de Laan van Zevenhuizen in Apeldoorn. De politie zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over dit incident. Het slachtoffer was even daarvoor in de buurt van het Mheenpark aangesproken door twee mannen. Toen hij even later aan de Laan van Zevenhuizen was, fietsten de twee mannen weer naar hem toe. Een van de mannen sloeg het slachtoffer hard op zijn kaak, waardoor hij viel. De verdachte pakte vervolgens de portemonnee van het slachtoffer waarna hij er samen met de andere man op de fiets vandoor ging via de Sluisoordlaan richting het centrum. De verdachte die het slachtoffer sloeg was een blanke man van ongeveer 1.85 meter lang met een normaal postuur en kort, blond haar. De man die bij hem was, was ook blank, ongeveer 1.80 meter lang en had ook een normaal postuur. Getuigen gezocht Ondanks de summiere beschrijving van de daders, hoopt de politie op getuigen die in de nacht van 31 mei iets opvallends hebben gezien. Slaat u aan op dit signalement en heeft u informatie die van waarde kan zijn voor het onderzoek? Bel dan 0900-8844.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws